ZN.SK
BVD marhulovička oceňovaná

Prestížne zlato pre marhuľovicu a striebro pre borovičku zo Slovenska

Prestížna londýnska súťaž venovaná hodnoteniu vína a destilátov z celého sveta International Wine and Spirit Competition na svojom 50. ročníku ocenila…

Zlatá medaila pre slovenskú marhuľovicu a strieborná pre slovenskú borovičku. Prestížna londýnska súťaž venovaná hodnoteniu vína a destilátov z celého sveta International Wine and Spirit Competition na svojom 50. ročníku ocenila aj slovenské destiláty. Z pomedzi viac ako 3000 hodnotených vzoriek si dokázali vo svojich kategóriách vybojovať cenné prestížne hodnotenia Borovička a marhuľovica od slovenského výrobcu Bird Vallery Distillery.

Zlato a striebro

Zlaté umiestnenie pre marhuľovicu a strieborné miesto pre borovičku od toho istého výrobcu je jednak dôkazom vysokej kvality, ale taktiež dôkazom toho, že sa výrobca  nespolieha len na jedno želiezko v ohni. Ceremoniálny banket s odovzdávaním cien sa bude konať 28. novembra 2019 v historickej londýnskej radnici Guildhall aj za prítomnosti významných svetových osobností v oblasti vína a gastronómie. Výsledky sa však dajú nájsť už dnes na oficiálnych stránkach prestížnej súťaže.

BVD marhulovička oceňovaná

“Je pre nás obrovskou cťou vyhrať takúto váženú súťaž! O to viac, že jedno z ocenení sme získali práve za našu unikátnu borovičku, ktorá je hrdou súčasťou slovenského tekutého dedičstva z Vtáčieho Údolia,” hovorí Ľubomír Flašík, majiteľ destilérky.

BVD alebo Bird Valley Distillery

Slovenský výrobca destilátov BVD nie je v oblasti žiadnym nováčikom. Za sebou má už niekoľko úspešných rokov, ale taktiež niekoľko unikátov. Je výrobcom unikátneho slovenského prémiového ginu Gin Gin, o ktorom sme v minulosti písali. V médiách pred časom zarezonovalo aj vydanie najväčšej fľaše džinu vôbec na celom svete, ktorá vyšla v limitovanom náklade niekoľkých kusov práve v BVD.

Mohlo by zaujímať tiež:

Tomáš

Tomáš
Šéfredaktor magazínu ZN.SK, nadšenec pre Slovensko, jeho kultúru, zaujímavosti historické aj nehistorické, svet ako taký, aj vedu a techniku. Zaujíma ho viacero oblastí, svetové kuriozity, rekordy, aj cestovanie. Aj preto sa snaží o tvorbu nevyhradenú len na jednu oblasť.



Inzercia

Inzercia

Online kníhkupectvo BUX.sk

Sleduj nás na sieťach

Nájdete nás na Facebooku aj Youtube

Zatvoriť reklamu
Zatvoriť reklamu