MENU

Gen. Cavoli navštívil veliteľstvo pozemných síl

Veliteľ pozemných síl generálmajor Jindřich Joch privítal 8. augusta 2019 na pôde veliteľstva pozemných síl generálporučíka Christophera G. Cavoliho, veliteľa pozemných síl USA v Európe, spolu s delegáciou.

Po úvodnom privítaní a predstavení oboch delegácii, nasledovala prezentácia o pozemných silách, v ktorej boli okrem histórie, štruktúry a poslaní pozemných síl predstavené aj hlavné modernizačné projekty, ktoré v súčasnosti prebiehajú. Americká strana mala ďalej záujem rokovať o témach ako „vojenská mobilita“, čiže presuny vojakov zahraničných armád cez územie Slovenskej republiky a najmä o spoločnom výcviku amerických a slovenských vojakov. Obidve delegácie sa zhodli na tom, že spoločne prebiehajúci výcvik, napríklad počas cvičení Allied Spirit, Toxic Lance, Dynamic front a Slovak Shield, je vynikajúcou príležitosťou pre vojakov sa zlepšiť v spolupráci v medzinárodnom prostredí a boli navrhnuté aj ďalšie možnosti spolupráce v oblasti výcviku do budúcna.

Generál Joch a generál Cavoli sa najbližšie stretnú v mesiaci október, vo Wiesbadene v Nemecku, kde sa spoločne zúčastnia Konferencie veliteľov pozemných síl Európskych armád, a tým nadviažu na doterajšiu úspešnú spoluprácu slovenských a amerických pozemných síl.

Ďalšie snímky si môžete pozrieť – TU.

Text a foto: Veliteľstvo pozemných síl Trenčín, Ozbrojené sily SR /r

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.