Mesto Trnava

Ku splavu v Kamennom mlyne sa už budú môcť prebehnúť aj korčuliari, cesta dostane nový povrch

Betónová prístupová cesta k splavu v Kamennom mlyne bude čoskoro len nostalgickou spomienkou na časy, keď bolo buchotanie betónových panelov pod kolesami áut a bicyklov bežnou súčasťou života skôr narodených Trnavčanov. Obnova jej povrchu sa má začať už na budúci týždeň.

Mestská samospráva chce týmto spôsobom nadviazať na minuloročnú obnovu trojkilometrovej komunikácie od Prednádražia do Kamenného mlynu a predĺžiť ju až k vode. Cieľom je spríjemniť Trnavčanom celú trasu až k splavu a prispôsobiť ju aj pre mamičky s kočíkmi, malé deti, korčuliarov a bicyklistov. Ak nenastanú žiadne nepredvídané komplikácie a práce nepreruší nepriaznivé počasie, nový povrch cesty z dvoch vrstiev asfaltobetónu by mohol byť hotový do konca budúceho týždňa.
Cena prác je odhadovaná na 70 tisíc eur s DPH, financované budú z bežných výdavkov rozpočtu mesta na údržbu komunikácií.


Na novom povrchu sa budú môcť deti slobodne rozbehnúť bez rizika, že sa im nôžka zachytí v priehlbinách medzi panelmi. K vode sa dostanú aj korčuliari, pre ktorých bola táto trasa doteraz nepoužiteľná. 

Foto: vm
 

9.8.2019 7:43

Komentárov: 0