Dobrý nápad? Disney príde s novou verziou vianočnej klasiky
8.8.2019 11:30
akt. 14.07.2020 05:31

Dobrý nápad? Disney príde s novou verziou vianočnej klasiky

Uložiť článok
Hollywoodska móda vracať sa k legendárnym titulom a dať im novú tvár zrejme nepozná konca. Ušetrená nezostane ani známa vianočná klasika.

Filmoví a seriáloví fanúšikovia si už zvykli, že v posledných rokoch sa do kín a na obrazovky dostáva čoraz viac nových verzií ich obľúbených titulov. To, čo však tento týždeň oznámil šéf štúdia Disney, vyvolalo mimoriadne prudké reakcie.

V prvej polovici novembra na americkom trhu odštartuje nová online video služba Disney+, ktorá má byť konkurentom už zavedenému Netflixu.

V rámci tohto oznamu však šokovalo oznámenie prezidenta štúdia Disney Boba Igera. Ten vyhlásil, že pre používateľov služby plánujú nakrútiť aj novú verziu známeho filmu Sám doma, ktorý sa hneď od svojho vzniku v roku 1990 stihol stať novodobou vianočnou klasikou.

Nezmyselná zápletka v čase mobilov?

Nie je pritom zrejmé, či mal Iger na mysli rovno seriál alebo film. Americký portál NBCnews.com napísal, že bez ohľadu na to, či sa príbeh o malom chlapcovi, ktorý bráni rodinný dom pred dvojicou zlodejov vráti vo viacerých alebo len jednej časti, nemusí už na divákov fungovať.

Priaznivci originálu sarkasticky narážajú aj na fakt, že v dnešnej dobe mobilných telefónov, by bolo po hlavnej zápletke po pár minútach. Stačilo by, keby hlavný hrdina Kevin poslal správu svojim rodičom a všetko by bolo bleskovo vyriešené.

Svoj názor na toto rozhodnutie zverejnil na Twitteri aj samotný Macaulay Culkin, ktorý v originálnom filme stvárnil hlavnú postavu Kevina McCallistera.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.