Toy Story 4, Kráľovné zločinu a Nočné mory z temnôt od dnes v našich kinách

8.8.2019|Ivet Kollárová|

Druhý augustový týždeň prináša do kín opäť tri nové filmy. Prostredníctvom nich sa prenesieme do detstva pokračovaním Príbehu hračiek, ocitneme sa v newyorskej štvrti Hell´s Kitchen, kde sa stretneme s kráľovnami zločinu a za denného svetla na nás vyskočia nočné mory z temnôt. A od včera v Banskej Štiavnici aj festival 4 živly, ktorý trvá do nedele.

Po deviatich rokoch sa na plátna kín vracia obľúbený príbeh hračiek vo filme Toy Story 4 v réžii Josha Cooleyho. Hračkársky kovboj Woody si bol vždy istý zmyslom svojho života. Vedel, že na prvom mieste je dávať pozor na dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie. Problém však nastane, keď si Bonnie v škôlke vlastnoručne vyrobí Vidlíka - figúrku z plastovej vidličky. Ostatné hračky ho doma radostne privítajú, Vidlík je však vydesený a tvrdošijne trvá na tom, že patrí medzi odpadky. Woodyho čaká neľahká úloha presvedčiť ho o opaku. Navyše sa rodina vyberie na výlet a našej partii hračiek hrozí rozdelenie, možno dokonca navždy... v anglickom znení Tom Hanks, Tim Allen, Patricia Arquette, Keanu Reeves, Jordan Peele, Michael Keaton, Joan Cusack, Annie Potts, Bonnie Hunt, Keegan-Michael Key, Laurie Metcalf, Tony Hale, či Kristen Schaal. Film sa u nás premieta aj so slovenským dabingom.

Režisérka Andrea Berloff natočila svoju novinku, krimi drámu Kráľovné zločinu (The Kitchen) na motívy rovnomenného komiskového miniseriálu od spoločnosti DC Comics. Príbeh sa odohráva v 70. rokoch v New Yorku v oblasti nazývanej Hell´s Kitchen. Melissa McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss sa predstavia v úlohách manželiek New Yorských gangstrov. No potom, ako ich manželov zatkne polícia preberajú ich špinavé kšefty do vlastných rúk. Okrem troch spomínaných dám si vo filme zahrali aj Domhnall Gleeson, Common, James Badge Dale, Margo Martindale, Jeremy Bobb, Bill Camp, Brian d'Arcy James, Doris McCarthy, Tina Benko, Brandon Uranowitz, Myk Watford, či Stephen Singer.

Tvoje najdesivejšie predstavy ožijú... od dnes v kinách aj mysteriózny horor Nočné mory z temnôt (Scary Stories to Tell in the Dark) od režiséra Andrého Øvredala. Horor Nočné mory z temnôt urobí z tohtoročného leta obdobie strachu. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorá je strašnejšia než čokoľvek, čo si kedy dokázali predstaviť. Zanechalo ju tu mladé dievča s hrozivým tajomstvom ešte pred tým, než samo bez stopy zmizlo. Starobylá kniha je plná desivých príbehov a ešte desivejších monštier, ale nie je tak úplne na čítanie. Kniha naopak číta toho, kto s ňou príde do styku. Prečíta jeho najväčšie nočné mory, napíše z nich príbeh a začne ho rozprávať a odvíjať aj v skutočnom živote. A to vrátane hrozivých príšer. Partia tínedžerov sa dostala na miesto neobvyklého zla. Nemali túto knihu nikdy otvárať a mali včas utiecť. Neutiekli. Preto teraz musia čeliť svojmu strachu, nočným morám a desu, ktoré ich prišli zabiť.

Nočné mory z temnôt vznikli v produkcii a podľa scenára filmového a hororového vizionára, a čerstvého držiteľa hviezdy na hollywoodskom chodníku slávy, Guillerma del Tora. Svojimi filmami, ako Hellboy, Faunov labyrint alebo Podoba vody, ktoré mu priniesli slávu, obdiv aj Oscarov, ukázal, že divákom vie priniesť zábavu, silný príbeh, strach a hlavne jedinečné vizuálne poňatie. Film Nočné mory z temnôt vznikol podľa slávnej knižnej série Scary Stories to Tell in the Dark, ktorá vo svojej dobe vyvolala kontroverzie vďaka strašidelnosti príbehov a predovšetkým ilustrácií. Knihy neboli preložené do slovenčiny a pre slovenských divákov budú ich hrôzostrašné historky a monštrá úplnou novinkou. Ožil odporný strašiak z polí, mŕtvola, ktorá hľadá svoj palec alebo vred na tele, z ktorého vylezú stovky pavúkov… v hlavných úlohách Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur, Gabriel Rush, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Natalie Ganzhorn, Austin Abrams, Javier Botet, Mark Steger, či Jane Moffat.

  Foto © Depositphotos/Bonton/Saturn/ContinentalFilm

Súvisiace články