Tisícky ľudí sedia za počítačom a pozerajú si obrázky, na ktorých identifikujú, čo vidia. Buď vidia kamión alebo iba obyčajný stojan na bicykle. Keď to, čo vidia, rozoznajú a zanalyzujú, nahodia informácie do softvéru. Softvér s takýmito informáciami by sa mal už následne naučiť samostatne rozoznávať objekty, ktoré uvidí. Ten sa nasadí následne do auta a môže sa jazdiť. Už ale bez vodiča.

Približne takto funguje nový startup s názvom Scale, ktorý pred tromi rokmi založil a dodnes vedie 22-ročný Alexandr Wang a o ktorom píše časopis Bloomberg Businessweek. Jej hodnota by mohla dosiahnuť miliardu amerických dolárov, čo by z nej spravilo startupového jednorožca. Tak sa nazývajú startupy, ktorých hodnota prekročí jednu miliardu, čo má charakterizovať jej jedinečnosť.

Nepostrádateľní ľudia

Prednedávnom, keď do jeho firmy investovala 100 miliónov dolárov spoločnosť Index Ventures, jej šéf zavtipkoval: „po podpise zmluvy sme išli na večeru, kde som objednal fľašu vína, aby sme to oslávili. Hneď na to som sa ho opýtal, či neporušujem zákon,“ vraví Mike Volpi narážajúc na A. Wangov nízky vek.

V súčasnosti zamestnáva v San Franciscu približne

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa