Zovňajšok sa zmenil hlavne v prednej časti, kde sú úplne nové LED svetlá a kde je najmä široká predná maska. Tá má pripomínať súčasný štýl automobilky, ktorý prezentuje Arteon a Touareg. V ponuke pribudnú nové farebné kombinácie a tiež nové tvary zliatinových diskov.

Ešte dôležitejšími zmenami ako zovňajšok prešli vnútorné priestory, najmä tie pre vodiča. Prístrojová doska je úplne nová s veľkým displejom a modernejším vzhľadom. Pomocou nového displeja je možné ovládať nielen to, čo je v Multivane, ale aj osvetlenie zadnej časti.

Obytná časť sa v zásade nezmenila, tiež ponúka možnosť lôžok, kuchynky a nádrží s vodou. Pozitívom je však nový prvok výbavy, ktorým je ukazovateľ bočného a pozdĺžneho náklonu. Vyrovnanie pri kempovaní tak bude jednoduchšie.

Volkswagen California - na využiteľnosti sa nič nemení Zdroj: Volkswagen

California podobne ako ostatné verzie T6.1 prechádza z hydraulického posilňovača riadenia na elektro-mechanický. To umožní používať viacero asistentov, ktorí neboli pri hydraulickom posilňovači možní. Napríklad pribudne aktívne udržiavanie v pruhu, samozrejme, podľa zvolenej výbavy.

Motory si T6.1 nechá také, aké boli pred faceliftom, a to platí aj pre Californiu. Na výber budú dvojlitrové pohonné jednotky spaľujúce naftu. Vrcholom výkonu bude verzia BiTDI dosahujúca 146 kW (199 k). V ponuke bude ako pohon prednej nápravy, tak pohon všetkých kolies.

Volkswagen California - meranie náklonov pomôže pri vyrovnaní auta Zdroj: Volkswagen