Letné opaľovanie a pomocníci na cesty necesty

17:07

Každý rok kupujem niekoľko rôznych opaľovacích prípravkov. Niektoré používam na dovolenke pri mori, iné len na opaľovanie doma či prácu v záhrade. Niektoré si pribalím do batoha, keď ideme do hôr na turistiku a ďalšie zabalím celej rodine, keď niekam ide. Najmä pre moju maminu objednávam opaľovacie krémy s vysokým ochranným faktorom, pretože má alergiu na slniečko. Kým ja mám výborný fototyp a takmer sa nespálim, ona sa musí skrývať, aby pokožka neostala červená a podráždená. Vždy ju nechám vybrať, čo chce a čo by sa stratilo aj v mojom ruksaku :) Dnes bude reč o dvoch šikovných pomocníkoch od značky Bioderma, ktorý mi padli do oka hneď, ako som ich zbadala.

kozmetika Bioderma


Bioderma Photoderm Bronz DUO ochranný fluid na tvár a balzam na pery SPF 50+

Bioderma Photoderm Bronz

Bioderma Photoderm Bronz DUO ochranný fluid na tvár a balzam na pery SPF 50+ zloženie

Bioderma Photoderm Bronz DUO ochranný fluid na tvár

Bioderma Photoderm Bronz DUO  balzam na pery

Prvý produkt dnešnej recenzie je Bioderma Photoderm Bronz DUO ochranný fluid na tvár a balzam na pery SPF 50+. Zaujal ma preto, lebo v jednom obale sa ukrývajú dva produkty - v podstate opaľovací krém na tvár a ochranný balzam na pery. Oba sú letnou nevyhnutnosťou, nech idete kdekoľvek. Balenie je perfektné - malé, ľahko sa uprace do kabelky aj ruksaku a pekne vyzerá. Nápadná oranžová farba zaistí, že si ho s ničím iným nepomýlim a vynikne aj v skrinke v kúpeľni. 

Fluid na tvár má 20 ml a je v tubičke, z ktorej sa ľahko vytláča. Nie je hustý, skôr redší, vďaka čomu sa dá veľmi rýchlo a ľahko rozotrieť po tvári. Vyznačuje sa príjemnou a sladkou vôňou, ktorá mi ulahodila po prvom ovoňaní. Sprvu som mala rešpekt, ako naň zareaguje moja zmiešaná pleť, ale nakoniec som ostala milo prekvapená. Pleť sa nemastí viac ako obyčajne. Používam ho, keď ideme na turistiku a vtedy sa skôr spotí ako je mastná.

Nanášam ho tesne pred tým, ako ideme z domu a podľa doby pobytu v prírode ešte jeden či dva razy. Zabraňuje tomu, aby sa pleť spálila. Chráni ju pred nebezpečnými ultrafialovými lúčmi, vysušovaním a prípadným podráždením. Nie je vodeodolný, preto ak si pleť utriem od potu obrúskom, nanesiem ho zasa. Nezanecháva biely film ani mastný či lepkavý pocit. Od júna, čo ma sprevádzal na cestách, som si tvár nespálila, nebola červená, podráždená ani citlivá na dotyk. Dobre ju ochránil pred všetkými nástrahami letných výletov a ani raz som si nevšimla zhoršenie stavu akné alebo čiernych bodiek. Po make up ho nepoužívam, len v prípade výletov, kedy sa nemaľujem a chcem chrániť pleť. 

Na vrchnáčiku od fluidu je guľatý vrchnáčik, ktorý chráni balzam na pery s ochranným faktorom. Už nepodceňujem ani vplyv slnečných lúčov na jemnučkú pokožku našich pier. Je to veľmi citlivé miesto, ktoré môže na slnko reagovať pálením, začervenaním, praskaním a opuchom. Zažila som to na prvej dovolenke pri mori a odvtedy si dávam pozor na to, aby som bez balzamu neodišla z domu. 

Tento je bez výraznejšej chuti alebo vône. Neprekáža mi to, používam ho len vonku, keď sa opaľujem alebo sme v prírode. Musím ho nanášať v tenkej vrstve, inak môžu pery ostať biele. Ochráni ich pred spálením, ostávajú jemné, hydratované a nevysušia sa. Ak ho zjem (s ovocím či iným jedlom), jednoducho ho nanesiem  zasa. Vďaka tomu sú krásne, hydratované a nerobia sa na nich šupinky.

Kedysi som sa k opaľovacím krémom stavala vlažne a mala som pocit, že ich nepotrebujem. Dnes som si vedomá rizík, ktoré pobyt na slniečku prináša - predčasné starnutie pleti, rakovina kože, problémy so zrakom, vznik fľakov. Kvalitné opaľovacie prípravky sú teda samozrejmosť a sprevádzajú ma aj po výletoch na Slovensku, nielen pri mori či opaľovaní.

Bioderma Photoderm After Sun osviežujúce mlieko po opaľovaní

Bioderma Photoderm After Sun osviežujúce mlieko po opaľovaní zloženie

Bioderma Photoderm After Sun

Darčekom k nákupu bolo Bioderma Photoderm After Sun osviežujúce mlieko po opaľovaní. Moje má 100 ml, ale kúpiť si ho môžete v dvoch rôzne veľkých baleniach:
  • 200 ml je v tube, ktorá je podobná mojej
  • 500 ml je obale s praktickom pumpičkou na dávkovanie, ideálne rodinné balenie na celé leto, dovolenku 
Možno to ani nebude prekvapením, ale keď som ignorovala opaľovacie krémy, vyhýbala som sa aj tým po opaľovaní. Pritom sú pre pokožku dosť veľkým prínosom. Po opaľovaní je totiž horúca, môže byť podráždená, citlivá i začervenaná. Potrebuje zregenerovať a hydratovať, aby nebola vysušená a boľavá.

Osviežujúce mlieko po opaľovaní je v modrej tube a ľahko sa tak odlíši od ostatných telových mliek na poličke. Je biele, krémové a má ľahučkú sladkú vôňu. Zapáčila sa mi a potešilo ma, že na chvíľku prevonia aj pokožku. Rýchlo sa vsiakne a už krátko po aplikácii sa môžem obliecť bez strachu, že by som si zamazala oblečenie. Pokožka po použití neostáva mastná, len jemná, hydratovaná a upokojená. Nie je po ňom vyslovene chladivý pocit, ale odstraňuje stopy prehriatia. Vhodný je aj pre pánov, lebo vôňu krátko po aplikácii cítiť nie je a nemusia sa tak báť, že by boli príliš sladký :)

Opaľovaciu kozmetiku od Biodermy som spoznala pred pár rokmi a odvtedy sa k nej rada vraciam. Je pokožkou (aj atopickou) dobre znášaná a nemám s ňou žiadne problémy. Kým opaľovací fluid aj balzam na pery nanášam podľa potreby viac razy denne, mlieko po opaľovaní mi stačí večer po kúpeli. 

Tieto šikovné kúsky na leto nájdete v eshope Notino

You Might Also Like

0 Vaše komentáre

Veľmi pekne ďakujem za všetky Vaše komentáre :) Chcem Vás poprosiť, aby ste mi do komentárov nevkladali odkazy na Giveaway. Ďakujem :)

Subscribe