Pajero Sport stojí na základoch pick-upu L200 či Triton, podľa konkrétnej krajiny. Aj toto vozidlo využíva štýl dizajnu ako ostatní zástupcovia portfólia. Predná maska nesie názov Dynamic Shield a má ju napríklad aj Outlander a ASX.

Zvonka je Pajero Sport jasne zaraditeľné do ponuky japonského výrobcu. Vnútri prišlo viac zmien. Nový je displej v strede, aj keď má rovnakú veľkosť. A ďalší displej je pred vodičom, ten má uhlopriečku 8 palcov.

Automobilka do interiéru natlačila aj viac materiálov, ktoré sú mäkké na dotyk. Zadným pasažierom zase pribudla zásuvka a porty USB na nabíjanie zariadení. Prístup do kufra zlepší elektrické otváranie s bezdotykovým ovládaním.

Mitsubishi Pajero Sport - vzadu je vidno nové rozmiestnenie prvkov svetiel Zdroj: Mitsubishi

Bezpečnostnú výbavu pri facelifte obohatia nové asistenčné systémy. Pribudne Lane Change Assist a tiež Rear Cross Traffic Alert. Prvý pomáha pri zmene jazdného pruhu a druhý upozorňuje na pohyb za autom a pri cúvaní z parkoviska.

Pohon modelu má na starosti 2,4-litrový naftový turbomotor, ktorý je prevzatý z pick-upu. Dosahuje výkon 133 kW (181 k) a krútiaci moment 430 Nm. V ponuke bude s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Najnovším prírastkom v ponuke Pajera Sport je rozšírenie trhu o Thajsko. Bude sa vyrábať po boku pick-upu vo fabrike Laem Chabang.

Mitsubishi Pajero Sport - nový stredový displej má rovnakú uhlopriečku Zdroj: Mitsubishi