Dievčenská izba

Aká by mala byť vysnená dievčenská izba?

Redakcia - 3. augusta 2019 - 8347. zobrazení

Ste mladí rodičia s malou dcérkou, ktorá vám dennodenne píli uši, že chce lepšiu izbu? Alebo ste manželia, ktorí ešte len plánujú nový prírastok do rodiny a rátajú s dievčatkom? Nech je to akokoľvek a vy sa snažíte prísť na to, ako vyčarovať vašej ratolesti na tvári široký úsmev, prečítajte si náš článok o tom, ako by mala vyzerať vysnená dievčenská izba.

Nezabudnite na…

V prvom rade si musíte uvedomiť jeden zásadný fakt o malých dievčatách, ktorý je dôležitý pri zariaďovaní ich detskej izby. Je potrebné, aby dievčenská izba mala veľa priestoru, veľa zásuviek a hlavne veľa poličiek.

Dievčenská izba

Pýtate sa, prečo? Dievčatá v takomto veku majú tendenciu požadovať od rodičov každú peknú hračku, ktorú uvidia v obchode a práve preto je nevyhnuté mať dostatok voľných skríň a poličiek kam ich môžete potom uskladniť.

Náš TIP na kompletne zariadené dievčenské izby

Little Princess

Disney Minnie

Cilek Flora

Dievčenská izba Little Princess
Hodnotenie

Cena: od 538.00 €

Dievčenská izba Disney Minnie
Hodnotenie

Cena: od 608.00 €

Dievčenská izba Cilek Flora
Hodnotenie

Cena: od 399.00 €

Akú farbu by mala mať dievčenská izba?

Aké farby sú najviac obľubenými v prípade dievčenských izieb? V tínedžerskom veku je ťažké odhadnúť, ktoré odtiene tínedžeri preferujú, no pri malých deťoch to vôbec nie je náročné, obzvlášť pri malých dievčatách. Ich jedinou vysnívanou, dokonalou farbou je ružová či akýkoľvek iný odtieň ružovej.

Dievčenská izba v pastelových farbách

Záleží však len na vás nakoľko holdujete ružovej farbe. Ak sa vám ružová farba nepáči a sami uprednostňujete nejakú inú farbu, steny môžete ponechať napr. v bielej farbe a v ružovej farbe zvoliť len samotný nábytok.

Detská izba

Vhodnou voľbou však môžu byť aj jemné pastelové farby, ktoré nie sú až také výrazné, no dokonale doplnia celkový vzhľad dievčenskej izby. Pozitívom je, že s ružovou farbou viete veľmi ľahko skombinovať aj ďalšie farby, ako napríklad žltú či zelenú.

Detská izba vo vintage štýle

Ako by mala vyzerať detská izba vo vintage štýle? Aké doplnky by mala obsahovať detská izba vo vintage štýle? Viac tipov a rád v článku…

Detská izba vo vintage štýle

Čo všetko by mala obsahovať dievčenská izba?

Pri zariaďovaní dievčenskej izby je nevyhnutné vedieť, že v očiach malého dievčatka nič nie je príliš gýčové. To znamená, že výrazné a krikľavé farby sú v úplnom poriadku. Či ich aplikujete v menšej alebo väčšej miere, je už len na vás… Dievčenská izba by mala obsahovať kvalitnú posteľ s malými vankúšikmi a plyšovými zvieratkami.

Moderná detská izba

Písací stôl zásadne umiestnite len v blízkosti okna, aby malo vaše dieťa pri čítaní, či pri robení si domácich úloh, čo najlepšie svetlo a nekazilo si tak oči. Malá stolová lampička je taktiež samozrejmosťou. V súčasnosti už nájdete v obchodoch množstvo rozličných osvetlení od výmyslu sveta, stačí si len vybrať. Odporúčame vám niečo vo výraznej ružovej farbe, aby to na písacom stole dokonale vyniklo. Na stene by nemala chýbať nástenka, obrázky, či zarámované fotky.

Dievčenská izba

Na zem vám odporúčame zvoliť nejaký väčší huňatý koberec, nie však v bledej farbe, aby ste ho každý deň nemuseli čistiť, ktorý si vaše dievčatko určite zamiluje. Posledným doplnkom, ktorý nesmie chýbať v žiadnej dievčenskej izbe, je zrkadlo. Ak ide o rozľahlejší priestor, pokojne môžete kúpiť väčšie zrkadlo na stojane a umiestniť ho ku skrini, no ani zrkadlo na stene nijako nepokazí celkový dojem z izby.

Dievčenská ružová izba

Ak sa aspoň z časti budete riadiť našimi radami a odporúčaniami, podarí sa vám vytvoriť ideálnu dievčenskú izbu, ktorú si vaše dievčatko zamiluje na prvý pohľad. Pamätajte, že vaša dcérka bude v detstve tráviť veľa času práve vo svojej izbičke, postarajte sa preto o to, aby sa tam cítila čo najlepšie…

Zdroj/Foto: missourifurniture.com

  • Kategórie

Podobné články