Fajčenie vodných fajok – základné tipy pre začiatočníkov

S každou novinkou, ktorú ešte dobre nepoznáme prichádza učenie. Ak sa chcete o fajčení vodnej fajky niečo naučiť, určite pokračujte v čítaní ďalej. Možno práve začínate s fajčením a my vám ukážeme niekoľko základných tipov ako začať a ako postupne zlepšovať svoje schopnosti vo fajčení vodnej fajky.

  • Naučte sa názvy jednotlivých dielov vodnej fajky

Vodné fajky vôbec nie sú tak zložité, ako sa na prvý pohľad zdá. V skutočnosti sú veľmi jednoduché, no mnoho ľudí vôbec nepozná ich diely. Vodné fajky sa pôvodne používali v Indii na liečebné účely, no postupne sa rozšírila do celého sveta a ľudia začali brať fajčenie tabaku ako zábavu. Zloženie a princíp vodnej fajky je veľmi jednoduchý a nie je na škodu ho ovládať. Vodná fajka v stručnosti pozostáva z korunky (kotlíku) s ohriatym tabakom, z ktorého dym postupuje cez rúrku smerom nadol až pod hladinu studenej vody, korá je napustená vo váze. Cez vodu potom dym prebubláva smerom na hladinu, až do základne fajky, kde sa nachádza vyústenie pre hadicu. Hadica je ukončená tzv. náustkom cez ktorú fajčiar vťahuje do pľúc dym.

Neuškodí vám ani to, ak sa naučíte niekoľko výrobcov vodných fajok a urobíte si prehľad. Medzi najznámejšie patria napríklad vodné fajky Shishabucks.

  • Dajte si pozor na množstvo tepla

Pri pridávaní uhlíkov do misky s vodnými fajkami chcete dosiahnuť to, aby ste pridali vždy to správne a optimálne množstvo. Príliš veľa tepla spáli vašu shishu, čo má za následok veľmi nepríjemný dym, zatiaľ čo príliš málo tepla pravdepodobne spôsobí slabý alebo žiadny dym. Uhlíky do vodnej fajky teda pridávajte s rozumom. Odporúčame vám preto začať najprv s dvoma uhlíkmi a po čase sa môžete rozhodnúť, či pridáte aj ďalšie.

  • Zvoľte správnu hladinu vody

Hladina vody vo vodnej fajke hrá hlavnú úlohu pri fajčení vodnej fajky. Pri príliš malom množstve vody nebudete môcť vytvárať dostatok dymu a niekedy sa budete cítiť ako by ste vdychovali vzduch. Ak dáte príliš veľa vody, pravdepodobne naplníte svoje pľúca vodou a nie dymom. Dajte si teda na to pozor a ak neviete presne koľko vody zvoliť, opýtajte sa niekoho, kto má s fajčením vodnej fajky skúsenosti.

  • Skontrolujte utesnenie

Nezabudnite na dôkladné utesnenie všetkých častí tak, aby bola vodná fajka úplne uzavretá. Uistite sa, že sú všetky časti pevne utesnené, aby pri vdychovaní vodnej fajky nedošlo k úniku vzduchu. Miska by mala byť pripevnená k stonke tesnením tak, aby bola pevná a bránila jej pádu počas fajčenia. Hadica by mala byť tiež pripevnená k stonke pomocou silikónového tesnenia, aby sa dosiahlo bezchybné vdychovanie. Základňa a driek by mali byť zaistené gumovou priechodkou, aby sa zabránilo vniknutiu vzduchu alebo úniku dymu. So vzduchotesnou vodnou fajkou bude vaša zábava oveľa príjemnejšia.

18+

Foto: pixabay.com