Navigácia

Rezort školstva prinesie online prenosy z informačných seminárov pre žiadateľov z OP Ľudské zdroje

     Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR pokračuje v poskytovaní transparentných a dostupných  informácií pre potenciálnych žiadateľov operačného programu Ľudské zdroje, prioritnej osi Vzdelávanie a bude prvýkrát vysielať informačné semináre pre žiadateľov aj prostredníctvom online prenosov.
     Rezort školstva ako sprostredkovateľský orgán pre prioritnú os Vzdelávanie operačného programu Ľudské zdroje naďalej hľadá možnosti ako uľahčiť žiadateľom proces prípravy projektov. Jednou z možností ako podporiť potenciálnych žiadateľov a zvýšenie kvality predkladaných projektov je zabezpečenie transparentných a dostupných informácií pre čo najširší počet možných žiadateľov.  
     Ministerstvo preto zabezpečí online prenos z informačných seminárov pre žiadateľov. Na informačných seminároch je predstavená konkrétna výzva a žiadatelia majú možnosť získať informácie o podmienkach poskytnutia príspevku, napr.  informácií o oprávnených cieľových skupinách, oprávnených činnostiach, oprávnených a neoprávnených výdavkoch, spôsobu financovania projektu, merateľných ukazovateľoch, ako aj informácie k tvorbe rozpočtu a pod.
     Najbližší informačný seminár bude k výzve „Skvalitnenie prípravy budúcich pedagogických a odborných zamestnancov, ktorá je určená pre verejné a štátne vysoké školy. Seminár sa uskutoční v pondelok 5. augusta 2019 v Bratislave o 13:00 hod. vo Vedeckom parku UK, Ilkovičova 8. Záujemcovia o osobnú účasť na seminári sa môžu prihlásiť tu: prihláška na informačný seminár.
      Online prenos z informačného seminára je novinkou určenou pre tých záujemcov, ktorí sa podujatia nemôžu zúčastniť osobne. V prípade záujmu sa môžete prihlásiť TU. Všetkým prihláseným bude poslaný na email link, na ktorom bude online prenos dostupný.
     Už o deň neskôr, v utorok 6. augusta 2019 od 9:30 hod. sa na rovnakom mieste uskutoční aj informačný seminár k výzve „Podpora zlepšovania študijných výsledkov a kompetencií žiakov“. Táto výzva je určená pre mimovládne/neziskové organizácie. Záujemcovia o osobnú účasť na seminári sa môžu prihlásiť tu: prihláška na informačný seminár.
     Vytvorené záznamy z oboch online prenosov bude následne zverejnené na YouTube kanáli OP Ľudské zdroje a naďalej tak poslúžia všetkým potenciálnym žiadateľom. Záznam bude zverejnený len do termínu uzavretia výzvy.
     Informácie o všetkých vyhlásených výzvach na predkladanie projektov v rámci OP Ľudské zdroje v gescii rezortu školstva, vrátane termínov ďalších informačných seminárov nájdete tu: https://www.minedu.sk/14820-sk/vyzvy-na-predkladanie-dopytovo-orientovanych-projektov/.


Facebook Zdieľať
Skočiť na začiatok stránky