Mesto Trnava

Arboria bike sa zmení na Trnavský bikesharing, mesto vyhlasuje výzvu na sponzoring a otvára projekt pre ďalších partnerov

Žlto-čierne elektrobicykle Arboria bike sa v Trnave tešia veľkej obľube. Po takmer piatich mesiacoch ostrej prevádzky na nich jazdí už viac než 1 800 používateľov. Podľa júlových štatistík za deň spolu spravia priemerne zhruba 600 výpožičiek a rozšírenie osemdesiatčlennej flotily je teda viac než vítaným krokom.

Prvotná myšlienka spustiť v Trnave systém zdieľaných elektrobicyklov sa zrodila ako výsledok príkladnej spolupráce mesta a developera. Spoločnosť Lucron mestu darovala päťdesiat elektrobicyklov a spolu s ním projekt spustila, po jeho veľkom úspechu sa teraz samospráva rozhodla systém rozšíriť a vyhlásila výzvu na predloženie sponzorských ponúk. Jej cieľom je získanie nových partnerov, ktorí projekt podporia a zakúpia pre mesto nové elektrobicykle či náhradné diely s príslušenstvom.

„Sme prvá samospráva na Slovensku, ktorá týmto spôsobom oslovuje komerčnú sféru i verejnosť s ponukou spolupráce. Vyskúšali sme si to už pred pár mesiacmi pri projekte miniTrnava, kde sme vďaka výzve na sponzoring získali hneď niekoľko partnerov, čím sme ušetrili časť financií z mestského rozpočtu. Veríme, že táto príležitosť osloví firmy a možno aj jednotlivcov, pretože mestské elektrobicykle sú už dnes veľmi dobre známe, majú pozitívny imidž a participácia na zvyšovaní ich počtu bude aj známkou prestíže,“ hovorí primátor Trnavy Peter Bročka.

Systém zdieľaných mestských elektrobicyklov Arboria bike v blízkej dobe zmení názov na Trnavský bikesharing.
„Spoločnosť Lucron a Mesto Trnava sa dohodli na rebrandingu Arboria bike na Trnavský bikesharing, aby sa mohol príchodom nových partnerov zvýšiť počet elektrobicyklov a ich používateľov. Pre Lucron je podpora komunít a mesta kľúčová, preto vítame otvorenie projektu aj pre iných sponzorov. Naďalej chceme aktívne participovať na jeho podpore. V najbližšom období plánujeme do bikesharingu investovať približne 40 000 eur,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Peter Kavecký.

Spojenie Arboria bike, nesúce meno po mestskej štvrti, ktorú v Trnave spoločnosť Lucron buduje, bude označovať prvých päťdesiat elektrobicyklov s jeho logom. Ďalších tridsať kusov, ktoré v apríli zakúpila samospráva z vlastných zdrojov, je odlíšených znakom Mesta Trnava. Ďalšie prírastky od nových sponzorov budú označené ich vlastnými vizuálmi.

Presné podmienky výzvy sú zverejnené na webstránkach trnava.skarboriabike.sk.

Vzorové elektrobicykle:

Miesto na polep:

30.7.2019 18:27

Komentárov: 0

 

Súvisiaci obsah

Kľúčové slová