Zrodí sa nová legenda? Prichádza film, aký tu nebol roky
30.7.2019 14:00
akt. 14.07.2020 06:11

Zrodí sa nová legenda? Prichádza film, aký tu nebol roky

Film The Irishman Zdroj: Screenshot Youtbe.com/Netflix
Uložiť článok
Keď sa spomenú mená ako Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci či Martin Scorsese, filmovým fanúšikom sa v mysli vynoria mnohé kultové filmy. A teraz sa k nim pridá ďalší.

Všetky tieto hviezdy sa teraz stretli, aby na filmovom plátne oživili legendárny svet, kedy New York ovládali skorumpovaní politici, odborárski šéfovia a predovšetkým gangstri, ktorí mali všetkých pod palcom.

Snímka The Irishman aj preto zažije svoju svetovú premiéru 27. septembra na prestížnom filmovom festivale v New Yorku, ktorý založil práve spomínaný Robert De Niro.

K bežným divákom sa dostane ešte tento rok prostredníctvom online video služby Netflix, ktorá si tak brúsi zuby na zisk svojho prvého Oscara za najlepší film.

Čo meno, to hviezda

Scorsese, ktorý vytvoril viaceré pozoruhodné snímky v tomto žánri ako The Departed, Gangy v New Yorku, Kasíno či predovšetkým Mafiáni, pri svojej novinke čerpal z knižnej predlohy I Heard You Paint Houses.

Román spisovateľa Charlesa Brandta je skutočným príbehom o priateľstve a lojalite medzi mužmi, ktorí majú na svedomí len ťažko predstaviteľní skutky a sú tak súčasťou sveta, kde je vykúpenie rovnako vzdialené ako Mesiac.

Al Pacino stvárni postavu niekdajšieho odborárskeho predáka Jimmyho Hoffu, ktorý pred rokmi zmizol za doteraz nevyjasnených okolností. Joe Pesci prepožičia svoju tvár mafianskému bossovi Russellovi Bufalinovi a Robert De Niro sa predstaví ako ich prostredník Frank Sheeran.

„The Irishman je všestranný film: zábavný, znepokojujúci a ako všetky veľké filmy - absolútne jedinečný,” cituje oficiálna stránka newyorského festivalu slová Kenta Jonesa, prezidenta festivalu.

Majstrovské dielo?

Podľa Jonesa je tak The Irishman majstrovským dielom, pričom ho ohromilo s akým citom tvorcovia k tejto predlohe pristúpili.

„Môžem k tomu dodať len toľko, že v momente, keď som film dopozeral, chcel som ho sledovať opäť,” dodal šéf filmového festivalu.

Scorsese, ako newyorský rodák, pre portál The Hollywood Reporter neskrýval, že ho teší premiéra jeho novej snímky práve na tejto filmovej prehliadke. Zvlášť potom fakt, že The Irishman bude celé podujatie otvárať.

„Festival zvyšuje povedomie o filmoch z celého sveta. Som vďačný za to, že mám možnosť predstaviť ho v New Yorku spolu s mojím úžasnými hercami a štábom,” dodal Scorsese pre The Hollywood Reporter.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.