Máte zapnutý Adblock!

Prosím vypnite Adblock na stránke Svetkuriozit.sk a znovu ju načítajte (F5). Ďakujeme

Postieľka je pre dieťa na začiatku jeho života celý jeho svet. Nielen že tu spinká cez noc aj cez deň, ale aj v nej odpočíva a pozoruje okolitý svet. Detská postieľka pre novorodeniatko predstavuje bezpečné útočisko, kde sa cíti dobre. Preto by sme výber nemali len tak odbiť, ale naopak – dajme si záležať.

Detská postieľka s hniezdom

Pretože sú bábätká na svete len chvíľu, chýba im malý a tesný priestor, ktorý okolo seba mali tesne, než sa narodili. Pre prvé mesiace je vhodné do detskej postieľky umiestniť silnejší mantinel, ktorý priestor okolo dieťaťa zmenší. Zároveň je vhodné populárne hniezdočko, v ktorom je bábätko utesnené a ktoré okolo neho tvorí vyšší hranu.

Jednoducho, okolo bábätka je teda potrebné vytvoriť malý a tesný priestor, v ktorom sa bude cítiť bezpečne. Vhodným riešením pre prvé mesiace je aj malá kolíska, v ktorej možno bábätko i hojdať. Do postele ale neumiestňujte veľa textilu a plyšákov. Tieto predmety slúžia ako lapač prachu a to pre vaše bábätko nie je úplne optimálne.

Rozmery postieľky pre novorodenca

Medzi základné rozmery postieľky patrí 60 x 120 cm, alebo 70 x 140 cm. Rozmer je dôležité vyberať z toho hľadiska, či chceme, aby bábätku vydržala napríklad až do 3 rokov, alebo či po roku postieľku vymeníme. Dôležité je vyberať aj takú postieľku, pri ktorej je možné ľubovoľne manipulovať s výškou roštu. Minimálna výška matraca by mala byť 60 cm od vrchnej hrany ohrádky. Jedine tak docielime pohodlnému uloženiu či zdvihnutie dieťaťa. Pri výbere skontrolujte, či je posuvná bočnica kvalitná a či sa s ňou dá ľubovoľne a ľahko manipulovať. Priečky postieľky by mali byť od seba vzdialené zhruba 6,5 centimetrov a mali by byť pevné. Len tak zaistíte, že dieťaťu nezostanú v ruke.

Kovová alebo drevená postieľka?

Pri výbere narazíte na rad prevedení postieľok – drevené detské postieľky alebo kovové postieľky. To, z akého materiálu vo finále postieľku vyberiete, je čisto na vás, dôležité však je, aby bola kvalitná a nezávadná. Pofidérne môžu byť lacné postieľky, kde je potrebné zvážiť kvalitu a radšej investovať do kvalitnejšieho prevedenia. Materiál by rozhodne nemal byť karcinogénny. Dávajte pozor na drevotrieskové dosky, ktoré sú lepené formaldehydovým lepidlom, ale zbystrite aj keď je postieľka natretá lakom. Lak na postieľke nevadí, avšak dôležité je aby sa nezačal olupovať, dieťa oblizuje všetko, čo mu príde do ruky, a v tomto prípade by mohlo ísť o život.

Autor článku je marketingová agentúra TEXTO.

Ako sa vám páčil tento príspevok?

Kliknite na hviezdu pre vaše hodnotenie!

Priemerné hodnotenie 5 / 5. Počet hlasov: 1

Zatiaľ žiadne hodnotenie! Buďte prvý, kto zahlasuje.

Komentáre

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :