Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hokejistu Kukumberga chytili policajti, šoféroval opitý
Zdielať na

Hokejistu Kukumberga chytili policajti, šoféroval opitý

BRATISLAVA / Slovenský hokejový reprezentant a hráč Slovana Bratislava Roman Kukumberg má vážny problém s políciou. A to pre alkohol za volantom. Chytili ho po včerajšom večernom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL), ktorý sa hral v Bratislave.

Hokejistova jazda Bratislavou

Hokejistu podľa informácií televízie JOJ zastavila o druhej hodine rannej policajná hliadka. Po dychovej skúške vyšlo najavo, že šoféroval pod vplyvom alkoholu.

"Policajti Obvodného oddelenia Bratislava Staré Mesto - stred počas bežného výkonu služby zastavili a kontrolovali na Vajanského nábreží 33-ročného vodiča vozidla Toyota Land Cruiser," povedala krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová. A to s tým, že dychová skúška bola pozitívna.

Kukumbergovi hrozí basa

"Vodičovi bola nameraná hodnota 0,56 mg/l alkoholu. Následne ho eskortovali na príslušné policajné oddelenie, kde s nim v súčasnosti vykonávajú  potrebné procesné úkony," dodala hovorkyňa. Skúseného slovenského reprezentanta teda čaká v superrýchlom konaní súd. Nafúkal totiž tesne viac, ako jedno promile.

V takom prípade môže skončiť v base a za mrežami stráviť až jeden rok. "Veľmi ma mrzí, čo sa stalo. Nikdy predtým som si nesadol za volant po tom, ako som niečo dal. Chcel by som sa ospravedlniť všetkým fanúšikom, ktorých moje konanie sklamalo a verím, že svojimi výkonmi na ľade to čo najskôr odčiním," povedal Kukumberg pre klubový portál.

Trest aj od klubu

Množstvo alkoholu v krvi zodpovedá konzumácii asi štyroch veľkých pív či fľaši vína. Hokejistu teraz čaká klubový trest. "S Romanom si v najbližšom možnom čase sadneme a oznámime mu disciplinárne dôsledky, ktoré voči nemu musíme vyvodiť,“ povedal generálny manažér Maroš Krajči.

Hokejisti Slovana Bratislava včera otvorili druhý blok domácich zápasov v KHL víťazstvom nad Metallurgom Magnitogorsk 4:3 po predĺžení. Kukumberg hral na krídle tretieho útoku. VIAC TU.

Téme sa venuje reportér Adam Zavřel. INFORMÁCIE ONLINE TU.

SITA

Súvisiace články