Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Ekonomika

Nemecký Hochtief ukončil 2. kvartál s vyšším ziskom

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tržby sa v 2. kvartáli medziročne zvýšili o 6 % na 6,3 miliardy eur. Hodnota nových objednávok vzrástla o viac než 20 % takmer na 7,5 miliardy eur.

Essen 23. júla (TASR) - Priaznivá situácia v Severnej Amerike priniesla nemeckému stavebnému koncernu Hochtief v 2. kvartáli vyšší zisk. Európsky trh zaznamenal lepšie výsledky, kým austrálska dcéra Cimic stagnovala.

Zisk Hochtiefu sa medziročne zvýšil o 14 % takmer na 151 miliónov eur, po vyčistení o mimoriadne vplyvy stúpol dokonca na 164 miliónov eur. K zisku sumou 31 miliónov eur prispel španielsky prevádzkovateľ diaľnic Abertis, v ktorom má koncern podiel.

Tržby sa v 2. kvartáli medziročne zvýšili o 6 % na 6,3 miliardy eur. Hodnota nových objednávok vzrástla o viac než 20 % takmer na 7,5 miliardy eur.

Akcie v reakcii na priaznivé výsledky vzrástli v porovnaní s predchádzajúcim dňom o 3 %. Akcionári však nemajú veľkú radosť, keďže akcie v priebehu jedného roka stratili približne tretinu svojej hodnoty.

Hochtief je v prognóze pre celý tento rok optimistický a očakáva stabilný zisk očistený o mimoriadne efekty na úrovni 640 až 680 miliónov eur. "Druhá polovica roka býva v našej branži silnejšia než prvá," povedal šéf koncernu Marcelino Fernandez Verdes. Súčasná situácia naznačuje, že spoločnosť splní svoje ciele.