Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku sú prísnejšie bezpečnostné opatrenia, než na obyčajných súdoch. Cez prvé dvere môžu do vnútra vojsť len traja ľudia, ktorí sa podrobia bezpečnostnej kontrole. Následne prejdú cez druhé dvere a až keď sa tie zavrú, môžu do budovy vstúpiť ďalší traja.

Proces v kauze miliónových zmeniek sledujú desiatky novinárov, pred budovou sa tak pred začiatkom pojednávania vie vytvoriť slušná tlačenica. Marian Kočner a Pavol Rusko sú obžalovaní z falšovania cenných papierov a marenia spravodlivosti. Na základe údajne sfalšovaných zmeniek sa totiž M. Kočner snaží od Markízy vymôcť 69 miliónov eur.

V prípade dokázania viny obom obžalovaným hrozí 12 až 20 rokov za mrežami. P. Rusko je okrem toho obžalovaný aj z objednávky vraždy svojej bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej, M. Kočner čelí obvineniu z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Na súde sedí len P. Rusko, M. Kočner, ktorý je kvôli tejto kauze vo väzbe, súhlasil, že sa môže konať v jeho neprítomnosti.

Vybitý náramok

P. Rusko vo väzbe nie je len kvôli tomu, že pre kauzu údajnej objednávky vraždy S. Volzovej má na nohe monitorovací náramok. V utorok ráno však na súd prišiel s vybitým zariadením a 

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa