Podnikateľské organizácie vyzvali Borisa Johnsona, aby sa snažil o dohodu o brexite

Šéfka Konfederácie britského priemyslu Carolyn Fairbairnová Johnsona varovala ho, aby "nepodceňoval prínosy" dobrej dohody.

Britské podnikateľské organizácie vyzvali nového lídra Konzervatívnej strany Borisa Johnsona, aby urobil okamžité kroky na zabezpečenie dohody o odchode z Európskej únie, ktorá bude signalizovať, že krajina je otvorená podnikaniu. Šéfka Konfederácie britského priemyslu Carolyn Fairbairnová uviedla, že Johnson „nemá čas na mrhanie“ a varovala ho, aby „nepodceňoval prínosy“ dobrej dohody o brexite.

Britská obchodná komora Johnsona upozornila, aby sa vyhol „chaotickému, neriadenému brexitu“. Edwin Morgan, dočasný generálny riaditeľ Inštitútu riaditeľov, uviedol, že je nevyhnutné, aby Johnson „uznal, že mnohé firmy teraz zažívajú ťažké časy a aby bol pripravený ich podporiť“. Morgan povedal, že brexit bez dohody iba zvýši neistotu.

Generálny riaditeľ Federácie nemeckého priemyslu Joachim Lang vo vyhlásení konštatoval, že dohoda o vystúpení Británie z EÚ, ktorú britskí poslanci trikrát odmietli, znamená tak málo napätia v obchode a ostatných otázkach, ako sa len dá a nesmie sa o nej opäť rokovať.

Súvisiace články

Aktuálne správy