NBS upozorňuje na cyperskú firmu NLF Plus Limited, investície nepodliehajú ochrane

23.07.2019 (13:00)

Spoločnosť nepodlieha dohľadu centrálnej banky a prostriedky nie sú chránené podľa slovenských zákonov.

Národná banka Slovenska (NBS) upozorňuje spotrebiteľov na cyperskú spoločnosť NLF Plus Limited. Táto firma podľa vyjadrení centrálnej banky nepodlieha jej dohľadu. Finančné prostriedky investované do aktív tejto spoločnosti nepodliehajú ochrane investícií podľa slovenských zákonov.

Centrálna banka zároveň neeviduje uvedenú spoločnosť ani ako poskytovateľa finančných a investičných služieb na základe jednotného európskeho povolenia. Banka taktiež upozorňuje investorov, že nie je možné ani sprostredkovať služby tejto spoločnosti treťou stranou na Slovensku.

Národná banka Slovenska dlhodobo upozorňuje klientov na finančnom trhu, aby si v prípade záujmu vstúpiť do zmluvného vzťahu s finančnou inštitúciou dôkladne zvážili, s ktorým subjektom do zmluvného vzťahu vstúpia a oprávnenie jednotlivých subjektov si preverovali na internetovej stránke NBS. Je potrebné podľa nej zvážiť všetky riziká spojené s investovaním, aj vzhľadom na množstvo šíriacich sa podvodných e-mailov. Treba zvážiť vlastné finančné možnosti, investičné preferencie a schopnosť zvládať prípadné straty.
 
Zdroj: SITA, Foto: Ivan Sedlák