VIDEO: Zmluva na R2 Mýtna - Lovinobaňa je podpísaná. Môže sa začať s prácami

Zmluva na výstavbu úseku R2 Mýtna - Lovinobaňa, Tomášovce je podpísaná. Zhotoviteľ stavby, združenie Metrostav - Hochtief, podpisom zmluvy začal mobilizáciu prostriedkov a prípravné práce na zhotovenie diela.

23.07.2019 13:45 , aktualizované: 16:22
debata (20)
Video

Čas výstavby je dva roky, čiže úsek by mal motoristom slúžiť už v roku 2021. Podľa Národnej diaľničnej spoločnosti v najbližších dňoch zhotoviteľ začne s prípravnými prácami vrátane zriadenia staveniska, výrubu drevín, preložiek inžinierskych sietí, archeologického a pyrotechnického prieskumu. Po dostavbe bude úsek dlhý 13,5 km a jeho súčasťou bude jedenásť mostných objektov, šesť protihlukových stien a osem zárubných či oporných múrov. Cena za vybudovanie úseku R2 Mýtna – Lovinobaňa, Tomášovce je 127 705 627, 71 eura bez DPH. Výstavba bude financovaná zo štátneho rozpočtu.

Rýchlostná cesta R2 sa začína v dočasnom prepojení R2 s cestou I/16 v podobe stykovej križovatky pred obcou Mýtna. Medzi obcami Mýtna a Divín sa v trase R2 nachádza mimoúrovňová križovatka Mýtna. Koniec úseku je situovaný v mimoúrovňovej križovatke Tomášovce, za ktorou pokračuje nadväzujúci úsek R2 Tomášovce – Ožďany. Mimoúrovňová križovatka Tomášovce je v súčasnosti navrhnutá na dočasné riešenie zabezpečujúce napojenie rýchlostnej cesty na cestu I/16 pri obci Tomášovce.

Agentúrnu správu sme vymenili za autorský text.

.....

VIDEO: Pozrite si vo videu TV Pravda v akom štádiu rozpracovanosti je šesť rozostavaných diaľničných úsekov na Slovensku a ako bude diaľnica pri Bratislave, Žiline či Prešove vyzerať po dokončení.

Video

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #diaľnice #R2 #rýchlostné cesty