StoryEditor

Rakúsky McDonald´s sa ospravedlnil Talianom

23.07.2019, 09:26
Autor:
TASRTASR
Za reklamný plagát s nápisom „Für echte Mampfiosi".

Rakúska pobočka americkej siete fastfoodových reštaurácií McDonald's sa v pondelok ospravedlnila Talianom za reklamný plagát s nápisom „Für echte Mampfiosi". 

Taliansky minister vnútra Matteo Salvini totiž kritizoval reklamný plagát siete McDonald's, ktorá na rakúsky trh uvádza nový hamburger. Reklama v ňom na Talianov naráža v súvislosti so všeobecne zaužívanou predstavou, že sú mafiáni. Napísala o tom v pondelok webová stránka stanice ORF.
„Nechceli sme Talianov nijakým spôsobom uraziť a úprimne sa ospravedlňujeme všetkým, ktorí sa cítia byť urazení," uviedol hovorca spoločnosti. Vysvetlil, že reklamný plagát mal byť poňatý ako zábavný.
Taliansky minister vnútra Matteo Salvini v tom však humor nevidel, keď plagát v nedeľu kritizoval, pripomenula agentúra DPA.
„Všetci Taliani sú mafiáni? Aké smutné..." uviedol Salvini na Twitteri. „V našom boji proti mafii sme sa vrátili k hrdosti a dôstojnosti. Neexistuje cesta späť," napísal Salvini. stuttgarter-zeitung.de

Slovo „Mampfiosi", použité v reklame na nový hamburger, je slovnou hračkou odvodenou z nemeckého slovesa „mampfen", napchávať sa, jesť plnými ústami.

Protesty proti novej reklamnej kampani McDonaldu prebiehali v Taliansku niekoľko dní. Talianske médiá informovali, že proti kampani sa zasadzovali aj Taliani žijúci v Rakúsku.

menuLevel = 2, menuRoute = news/marketing, menuAlias = marketing, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
23. apríl 2024 22:49