Renault sa chystá na veľký projekt s čínskou spoločnosťou

NETKY.SK • 17 Júl 2019, 10:49 • 2 min
Renault sa chystá na veľký projekt s čínskou spoločnosťou

PARÍŽ - Francúzi počas dnešného dňa oznámili, že ich cesta sa v najbližšej dobe bude uberať do výroby elektromobilov JMEV. Investícia ich vyjde na takmer 130 miliónov eur. Už z názvu JMEV je očividné, že Renault do tohto projektu nepôjde sám.

slovakia

left justify in out

Partnerom francúzskej automobilky bude čínska skupina Jiangling Motors Corporation (JMCG). Pre Renault to znamená rozšírenie trhu aj v rámci Ázie. Navyše podiely sa rozhodli obe spoločnosti rozdeliť spravodlivo, teda vo výške 50 % v JMEV, rovnako ako JMCG.

 

img

 

"Toto partnerstvo vo výrobe elektrických vozidiel (EV) s JMCG podporí náš plán rastu v Číne a naše schopnosti v oblasti EV," povedal Francois Provost, šéf čínskej divízie Renaultu. "Využijeme naše skúsenosti v oblasti výskumu a vývoja, výroby, predaja a služieb," dodal.

 

Firma JMEV v súčasnosti vyrába cenovo dostupné elektrické sedany a športovo-úžitkové vozidlá a jej počiatočná výrobná kapacita je 150 000 vozidiel ročne. Čínsky koncern JMCG vlatní tiež 50 % v Jiangling Holdings, ktorá je najväčším akcionárom firmy Jiangling Motors Corp (JMC). A JMC je zase jedným zo spoločných podnikov amerického Fordu v Číne.

 

 

Renault už vyrába elektromobily v Číne v spoločnom podniku s Dongfeng Motor. Plánuje tiež výrobu EV v spoločnom projekte s Brilliance Automotive.

 

 

Predaj tzv. nových elektrických vozidiel (NEV) v Číne vzrástol v júni o 80 % na 152 000 kusov a ich predaj za šesť mesiacov do konca júna sa zvýšil o 50 % na 617 000, aj keď čísla hovoria, že predaj automobilov v Číne za posledné obdobie klesol. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies