Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smutné priznanie Karla Gotta! Pri živote ho drží už len TOTO!
Zdielať na

Smutné priznanie Karla Gotta! Pri živote ho drží už len TOTO!

Archívna reportáž

Národný poklad Česka a tak trochu aj Slovenska sa už štyri roky borí so zdravotnými problémami, ktoré nie sú práve banálne. Najprv problémy so srdcom, potom rakovina. Jeho oslabené telo ľahko podlieha akejkoľvek chorobe.

Karel Gott má predsa len už čerstvých 80 rokov a to je vek, ktorý už cítiť. Treba ale dodať, že božský Kája je napriek všetkému v skvelej forme a stále má úžasne sviežu myseľ, hoci aj telo je na tom horšie.

Karel sa ale správa zodpovedne a pozná svoje hranice. Neprijíma objednávky na koncerty a dokonca zrušil aj plánovaný megakoncert pri príležitosti jubilea. Namiesto toho sa stretol s vybraným kamarátmi na oslave v Divadle Na Jezerce. "S ohľadom na môj nevyspytateľný zdravotný stav som mal  jediné prianie, mať oslavu s blízkymi priateľmi a kamarátmi z brandže ako doma," povedal Gott v rozhovore pre Českú televíziu.

Aj takéto blahoželanie sa maestrovi dostalo:

Priznal aj to, že k tomu, aby mohol normálne fungovať, potrebuje pomoc odborníkov. "Lekári ma držia pri živote! A tiež fanúšikovia," dodal Karel. Na fanúšikov sa skutočne môže spoľahnúť, na Instagrame zverejnil fotku s pozdravmi, ktoré dostáva posledné týždne od ľudí z oboch republík.

Maestro priznal, že až do päťdesiatky narodeniny neriešil, jeho život plynul radostne. "Naraz som si uvedomil, ako rýchlo to všetko ubehlo, že nie je času nazvyš a človek by mal byť osudu vďačný za každý deň, do ktorého sa prebudí," povedal múdro Gott.

Súvisiace články

Najčítanejšie