Obľúbené zemiaky na kyslo, recept so šľahačkovovu smotanou. Rozmýšľate, čo rýchle a chutné na obed či večeru? Potrebujete iba zopár surovín a obľúbené jedlo celej rodiny je hotové.

Zemiaky na kyslo s klobásou

Zemiaky na kyslo sú určite jedným z tradičných jedál bežnej slovenskej domácnosti. A v prípade zemiakov na kyslo môžme určite hovoriť aj obľúbených.

Nejde o nijako komplikovaný recept a o pár minút budete mať na stole skvelé a chutné zemiaky na kyslo.

Vyskúšajte náš recept na zemiaky na kyslo z kuchyne portálu Ženy v meste. Veríme, že vám bude chutiť a recept využijete znova a znova.

Vyskúšajte aj recept na najrýchlejšiu šošovicovú polievku

 

 

Skvelé zemiaky na kyslo - ingrediencie

  • 7 ks zemiak strednej veľkosti
  • 1 ks cibuľa
  • plátok masla, olivový olej
  • 1 ks šľahačková smotana
  • 1 l mlieka
  • 2 lyžice hladkej múky

Ingrediencie na dochutenie: mletá červená paprika, soľ, celá rasca, čierne korenie celé, bobkový list, nové korenie, cukor, citrónová šťava

Poslať ako nákupný zoznam na e-mail
O chvíľu vám príde váš nákupný zoznam.

 

Recept na zemiaky na kyslo. Foto - Nela

 

Výborné zemiaky na kyslo - postup receptu

  1. Zemiaky si očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Cibuľu si nakrájame nadrobno a opražíme na masle a olivovom do sklovita. Vložíme nakrájané zemiaky.
  2. Pridáme lyžicu mletej červenej papriky, soľ, celú rascu (drvenú), čierne korenie celé (3ks), bobkový list (1ks), nové korenie (2ks).
  3. Opražíme a zalejeme vodou po okraj zemiakov. Varíme do mäkka.
  4. Počas varenia si pripravíme zálievku. Smotanu, pol litra mlieka  a hladkú múku si poriadne vymiešame, aby neboli hrudky. Túto zmes nalejeme k zemiakom, dolejeme ešte zvyšné mlieko a za stáleho miešania prevaríme. Ak je omáčka hustá, pridáme mlieko (môžeme aj vodu), záleží akú konzistenciu obľubujeme.
  5. Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou, prípadne ešte dosolíme. U nás je tento prívarok veľmi obľúbený s uvareným vajíčkom, ale aj s volským okom, špekáčikom.

Dobrú chuť. 👌

Vyskúšajte aj výborný cestovinový šalát s kuracím mäsom