Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Prvý deň priniesol Dobšinej zásadnú zmenu

Friday, 19. 07. 2019 - 22:00, Ľuboš Kašický   

Prvý deň priniesol Dobšinej zásadnú zmenu

V Dobšinej sa dnes diali dôležité rozhodnutia. Najzásadnejšia bola úprava dĺžky trate, ku ktorej došlo po trinástich rokoch.

Piatok v Dobšinej dnes začal administratívno-technickým preberaním. To sa nakoniec pretiahlo až do večera a presný počas štartujúcich sa dozvieme oficiálne až v sobotu ráno. Predbežne to však vyzerá približne na 130 posádok.

Tibor Szabosi;asf-0456-5.jpg

Najdôležitejšou správou dňa je však to, že po zvážení všetkých okolností súvisiacich s bezpečnosťou trate v záverečnom úseku pred cieľom, došlo vedenie pretekov k rozhodnutiu skrátiť dĺžku trate z doterajších 6810 metrov na 6590 metrov! „Táto úvaha tu padla aj vlani, no teraz sme pristúpili k definitívnemu rozhodnutiu,“ povedal riaditeľ pretekov, Marcel Kollárik. „Skrátenie trate považujem za veľmi rozumné. V tom cieli to bolo už ozaj trochu nebezpečné, takže si myslím, že je to na prospech a usporiadateľ to vyriešil veľmi dobre,“ reagoval na úpravu trate, ktorá sa nemenila trinásť rokov Marek Rybníček. „Hneď po cieli sme museli prudko brzdiť a bolo to veľmi tesné. Teraz to bude oveľa lepšie,“ pridal som názor aj Janko Miloň.

Aleš Mucha;dc7i1110.jpg

Popoludní nám v Dobšinej niekoľkokrát krátko spŕchlo. Raz dokonca poriadne intenzívne a pripomenulo nám to dramatické mokré preteky z roku 2016. Všetci však dúfajú, že aj keď zaprší, tak to nebudú prudké a dlhé lejaky, ktoré by ovplyvnili preteky. „Vlastne si ani nepamätám súťažný víkend, kedy by v Dobšinej aspoň počas jedného dňa nezapršalo,“ listuje v pamäti Miloň. Nech už to však bude ako chce, tak všetci rytieri volantu sú na preteky zodpovedne pripravení a tešia sa na pekné preteky.

Tibor Szabosi;asf-0428-4.jpg

„Na Dobšinú sa vždy teším,“ pokračuje Jano Miloň. „My sme stopercentne pripravení. V Taliansku sme neboli a tak sme oddýchnutí. Máme tu novú konkurenciu, keď Martin Jerman doviezol nové „Lambo“ Huracan, takže sa teším maximálne na súboje na trati.“

Tibor Szabosi;asf-0451-2.jpg

„Ja idem tento rok iba Slovensko a preto som, veľmi rád, že sa v Dobšinej jazdí aj Európa a môžem sa porovnať so špičkou,“ vraví zasa Peťo Jureňa. „Ide tu aj môj najväčší najväčší konkurent z Európy Antonino Migliuolo, takže uvidíme, pre koho to dopadne lepšie. Budú to pekné preteky na ktoré sa teším.“

Tibor Szabosi;c30i8440-18.jpg

Pretekári po prehánkach ešte vyrazili na kopec, aby si technicky zopakovali trať a v depe sme na chvíľu ešte stihli zastaviť aspoň Věra Cvrčka z L Racing Teamu. „Veľmi poctivo sme sa na preteky pripravovali. Nič sme nepodcenili. Uvidíme, či bude na našej strane aj šťastie, aby som dokázal zužitkovať kvality auta. Svoje môže zohrať aj počasie, ale verím, že budeme bojovať o čo najvyššie priečky,“ povedal nám Cvrček, ktorý zvádza pekný súboj o titul v „plecháčoch“ s Igorom Drotárom.

Tibor Szabosi;20190719-171428.jpg

V sobotu ráno (19.júla) začíname o deviatej ráno prvou tréningovou jazdou a ešte predtým si povieme definitívnu podobu štartového poľa. Sledujte nás teda naďalej na našej webovej stránke www.dobsinskykopec.com, ako aj na našom profile na FB.

dk-2019-logo-v2-web.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri