Tragédia, ktorú nechce zažiť žiadny rodič. Chlapček žil len 2 dni po tom, čo sa rodičia dozvedeli strašnú správu

Hyriaková Kristína

Foto: pixabay

Rakovina je tichým zabijakom a strašiakom každého z nás. O to horším, keď sa týka ľudí, ktorí sú nám veľmi blízki. Portál Mirror informoval o deväťročnom chlapčekovi, ktorý zomrel len dva dni potom, čo mu diagnostikovali jednu z jej agresívnych foriem.

Článok pokračuje pod videom ↓

Deväťročný chlapec zomrel len dva dni po diagnostikovaní zriedkavého typu leukémie. Josh Harber z Doveru bol opísaný ako veselý a hravý chlapec, ktorý bol úplne zdravý a miloval futbal.


Neobvyklá forma rakoviny

Rodinný priateľ povedal, že ešte týždeň pred tragédiou „pobehoval okolo ako šialený bez varovania toho, čo sa stane“. Keď neskôr utekali do nemocnice, kde mu urobili krvné testy, zistili, že Josh má agresívnu formu leukémie, zvanú aj AML, teda akútna myeloblastová leukémia. 48 hodín po šoku z toho, že chlapec je chorý, zomrel, obklopení rodičmi Danielle a Deanom  a dvoma bratmi, osemročným Jackom a trinásťročným Lewisom.

Jeho vášňou bol futbal

Josh bol zanietený futbalový hráč a žil iba pre hru. Podľa jeho rodičov forma AML, ktorú mal, bola veľmi agresívna a neobvyklá, väčšinou postihuje ľudí nad 75 rokov. Rodina sa teraz snaží čo najviac upozorniť na leukémiu, ktorá môže postihnúť aj deti. Blízka priateľka Shannon povedala, že Josh bol „Ten najmilší chlapec, ktorý na všetkých dohliadal.“

Priatelia vytvorili zbierku

„Žil a dýchal pre futbal… miloval sa naň aj pozerať na Youtube,“ povedala Shannon. Malý Josh mal veľa priateľov, ktorí teraz hovoria o tom, že svojím úsmevom rozžiaril každú jednu miestnosť, do ktorej prišiel. Niekoľko priateľov založilo aj zbierku, pomocou ktorej chcú pomôcť rodine a vyzbierať peniaze pre Joshových bratov Jacka a Lewisa a pomôcť im vyrovnať sa s hroznou stratou.

Josha prezývali smejko

Otec Dean zdieľal fotku malého Josha vo futbalovom drese, aby poďakoval členom tímu Grassroots Football UK, za ktorý jeho syn hral. „Ďakujem vám za milé slová, za lásku, podporu a ďalšie veci. Chceme zdieľať túto fotku nášho Josha v momente, keď bol najšťastnejší na svete, pretože bol práve manažérom ocenený za hráča minulej sezóny,“ napísal. Josh bol známy tým, že sa neustále usmieval, preto ho volali smile, čiže smejko.

Pre rodiča neexistuje nič horšie, ako keď príde o svoje dieťa. Je dôležité, aby ste si všímali všetky varovné príznaky, no niekedy vás nič nepripraví na to, čo príde.

Najnovšie články