Vyšiel trailer k muzikálu Cats, ktorý už teraz polarizuje filmovú verejnosť viac ako Leví kráľ

19.7.2019|Ivet Kollárová|

Štúdia Universal Pictures zverejnili včera prvý trailer k filmovej adaptácii broadwayského muzikálu Cats. O réžiu filmu sa postaral Tom Hooper, ktorý do muzikálovej podoby v roku 2012 premenil klasiku od Victora Huga, Bedári (film si odniesol osem nominácii na Oscara a výhru za vedľajšiu úlohu pre herečku Anne Hathaway).

Autorom muzikálu, ktorý je jeden z najdlhšie hrajúcich na newyorskej scéne Broadway, či londýnskom West Ende, je Andrew Lloyd Webber. Samotný muzikál bol inšpirovaný krátkymi básňami od T.S. Eliota, Old Possum´s Book of Practical Cats. Film rozpráva príbeh skupinky mačiek s názvom Jellicles, ktoré majú spomedzi seba vybrať jednu, ktorá sa dostane na sväté miesto zvané Heaviside Layer odkiaľ sa vráti takpovediac znovuzrodená.

Hooper do hlavných úloh, podobne ako pri Bedároch, obsadil hviezdne herecké zoskupenie: Idris Elba, Judi Dench, Ian McKellan, Rebel Wilson, James Corden, Jennifer Hudson, Taylor Swift, Steven McRae, či Jason Derulo.

Najvážnejšiu otázku pri tomto filme – ako premeniť hercov na mačky, zodpovedal Hooper ešte v apríli na konvencii CinemaCon. Zabudnite na starú, dobrú ručnú prácu, tím za muzikálom Cats použil vylepšenú technológiu (špeciálne obleky a snímače pohybu na tele a tvári), pomocou ktorej vytvoril na hercoch digitálnu srsť. A výsledok, aspoň to, čo je vidieť v traileri, nie veľmi potešil zahraničných kritikov, novinárov, či filmovú verejnosť. Použité efekty, najmä v hlavovej časti, trochu pripomínajú aplikáciu „face swap“, ktorá vám vymení vašu tvár s hocikým, či hocičím pri vás, v tomto prípade s mačkami.

Kvality muzikálu ležia inde - verím v dokonalú hudobnú zložku, a možno sa efekty ešte upravia, ako je to pri filme Sonic the Hedgehog (filmovej verejnosti sa nepozdával design modrého ježka) a možno nie, jedno je však isté, určite to bude nezabudnuteľný zážitok.

Kúzlo muzikálu Cats si budeme môcť v našich kinách vychutnať od 19. decembra 2019.

Rýchly pohľad na natáčanie muzikálu a jeho niekoľko mesačnú prípravu ponúka toto kratšie behind-the-scene video:

Zdroj:  universalpictures.com Foto © Universal Pictures/Youtube reprofoto

Súvisiace články