MENU
zdravy-zivot

Ide to aj na bicykli: 10 zásad pre ploché bruško a efektívnejšie spaľovanie

Spaľujte na bicykli.
Zdroj: Shutterstock
Zdravý život

Ide to aj na bicykli: 10 zásad pre ploché bruško a efektívnejšie spaľovanie

Jazdíte, pretože to máte radi? Alebo chcete zhodiť pár kíl? Bicyklovanie je skvelá voľba! 

Máte radšej na bicykli dlhú a ľahkú jazdu, alebo chodíte radšej na krátke a rýchle? Aj v jednom aj v druhom prípade robíte dobre, pretože cyklistika má obrovský prínos pre vaše zdravie a dobrú náladu. Ak športujete, nemusíte sa hneď nevyhnutne vzdať všetkých „hriešnych" potravín, aby sa vám podarilo schudnúť. Stačí ak budete dodržiavať 10 zásad, ktoré vám pomôžu dostať sa do formy. 

1. Dlhá trasa a ľahšie tempo 

Dlhé jazdy v rovnomernom tempe sú najlepším spôsobom ako spaľovať tuk.Dlhé jazdy v rovnomernom tempe sú najlepším spôsobom ako spaľovať tuk.
Dlhé jazdy v rovnomernom tempe sú najlepším spôsobom ako spaľovať tuk.
Zdroj: Shutterstock

Nemusíte vždy len tvrdo makať, aby ste videli na svojom tele rozdiel. Namiesto toho sa snažte jazdiť v tempe, ktoré vám vyhovuje. Snažte sa ho udržať počas celej vašej jazdy. Jazdite dlhšie a pravidelnejšie, ideálne hneď ráno. Dlhé jazdy (až šesť hodín) vám pomôžu spáliť viac tuku a poskytujú vám dobrý vytrvalostný základ pre ďalšiu sezónu.

Pokračovať Ďalej (1/10)

Súvisiace články

Video

Poradňa zdravia

Zobraziť

V predklone mi zviera žalúdok, pri chôdzi ma krčí. Čo mám robiť?

Vzhľadom k obmedzeným informáciám a bez náhľadu do zdravotnej dokumentácie, sa možno vyjadriť len všeobecne. Ťažkosti, ktoré opisujete môžu byť následkom po operácii pankreasu, lebo nastali u vás až po nej. Môže sa jednať o zrasty po operácii. Rovnako sa môže jednať aj o vertebrogénny problém, nakoľko ťažkosti sú viazané na pohyb, hlavne na predklon. Samozrejme vyšetrenia v medicíne sú hlavne na vylúčenie alebo potvrdenie organickej príčiny ťažkostí, tak iste by bolo vhodné gastrofibroskopické vyšetrenie na gastroenterologickej ambulancie, a možno aj zváženie CT alebo MR vyšetrenie brušnej dutiny, a rovnako neurologické alebo ortopedické vyšetrenie, pretože ťažkosti sú u vás najmä pri pohybe, preto predpokladáme aj možnosti postihnutia pohybového aparátu.

čítať viac

Čo to znamená, keď mám hrudky v rukách a bolí ma to?

Hrudky, respektíve hrčky v rukách môžu znamenať čokoľvek. Najčastejšie však ide o lipómy. Sú to benígne, čiže nezhubné nádory z tukového tkaniva. Väčšinou nie sú nebezpečné, musí sa to ale, samozrejme, potvrdiť histológia.

Niektoré lipómy môžu byť aj bolestivé. Keď sú viacpočetné, tak sa vyberajú len tie, ktoré bolia. Keď ich je málo, tak sa vyberú všetky.

Odstraňovanie lipómov sa dá robiť klasicky chirurgicky, kedy rozrežeme kožu a lipómy vyberieme. Je to relatívne malý zákrok. Alebo sa môže robiť laserové odstraňovanie, ak sú lipómy väčšie a bol by krajší kozmetický efekt.

čítať viac
doktor

Opýtajte sa
odborníka

Poraďte sa s našimi
odborníkmi.

Položiť otázku

Opýtajte sa odborníka

Poraďte sa s našimi odborníkmi.

Položiť otázku
doktor