Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Napraví štítnu žľazu a zničí toxické látky v tele: Ohromná sila v jedinej morskej riase!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Minerály a vitamíny sú dôležité pre pevné zdravie a bezchybné fungovanie ľudského organizmu. To vám zabezpečí jediná potravina – morská zelenina, ktorá prekvapuje svojim nutrične bohatým obsahom. Reč je o morskej riase kelp, ktorá obnovuje funkciu štítnej žľazy a odstraňuje ťažké kovy v našich telách.

Kelp je menej známou morskou zeleninou, no s veľkým potenciálom! Dokáže totiž to, čo mnohé iné druhy zeleniny či zdravé potraviny nie sú schopné. Ide o výnimočne bohatú zeleninu na minerály. Obsahuje veľa draslíka, železa, jódu, vitamínu B6, riboflavínu a vlákniny, ako sa uvádza na healthline.com. Vyniká aj kyselinou glutámovou, ktorá zmäkčuje vláknité potraviny a taktiež fytychemikáliami s úžasnými schopnosťami! Absorbujú a odstraňujú rádioaktívne častice a prímesy ťažkých kovov v ľudských telách. 

Čítajte tiež: Obľúbená príloha k jedlu a jej prekvapivý účinok: Po konzumácii zemiakov očakávajte túto zmenu!

Čo sa v nej nachádza?

Patrí medzi zeleniny s najvyšším obsahom jódu. Tak sa z kelpu stáva morská riasa, ktorá pomáha obnovovať funkciu štítnej žľazy. To znamená, že zlepšuje metabolizmus a tým pomáha chudnutiu. Vďaka jódu a iným minerálom efektívnejšie fungujú telesné orgány, takže ľahšie zbavujú telo toxínov a omladzujú. Aby toho nebolo málo, kel oceníte aj vďaka jeho pomoci pri nahrádzaní toxických minerálov zdravými minerálmi. 

V kelpe sa nachádzajú dôležité cukry: xylóza, fukóza a galaktóza. Ak vám tieto cukry nič nehovoria, je na čase sa s nimi zoznámiť, keďže hrajú v ľudskom tele dôležité úlohy. Xylóza má antibakteriálne vlastnosti a dokáže ochrániť pred rakovinou tráviacej sústavy. Fukóza sa zase postará o dobrú pamäť a je prevenciou pred pľúcnymi ochoreniami. Galaktóza zabezpečí rýchlejšie hojenie zranení. 

Napraví štítnu žľazu a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Pôsobí na štítnu žľazu

Kelp však najviac vyniká práve sojím pôsobením na štítnu žľazu. Štítna žľaza, malá žľaza v krku pod ohryzkom, vylučuje hormóny, ktoré kontrolujú rýchlosť metabolizmu tela. Aby sa tvorili hormóny štítnej žľazy, potrebuje štítna žľaza jód, teda prvok obsiahnutý v riase kelp. Štítna žľaza zachytáva jód a spracúva ho do hormónov. Štítna žľaza ovplyvňuje všetky telesné funkcie: zdravie nervov, minerálny stav pokožky, vlasov, nechtov, zubov ako aj našu reč a mentálny stav. 

Nedostatok stopového prvku jódu vytvára chorobu, ktorú možno napraviť znovuzavedením do stravy. Ak štítna žľaza nemá dostatok jódu, tým pádom nevyrába hormóny a dochádza k strume, teda k zväčšeniu štítnej žľazy. I v prípade, ak je nedostatok správneho typu jódu, vzniká stav hypotyreózy, ktorý vedie k únave a priberaniu. 

Viac o téme: ZeleninaMoreZdravieMorská riasaKelp
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9