Nie je to Kate Middleton a už ani Angelina Jolie. Toto je najobdivovanejšia žena sveta

Hyriaková Kristína

Foto: archív TASR

Na svete existuje množstvo inšpiratívnych žien, ktoré si zaslúžia náš obdiv a aj pozornosť. Každý má vo svojom okolí ženu, ktorú úplne alebo aspoň v kútiku duše obdivuje. Ak chcete vedieť, kto sa ocitol vo svetovom rebríčku najvyššie, čítajte ďalej.

Článok pokračuje pod videom ↓

Portál Today.Yougov informoval o prieskume, ktorý sa vykonával na celosvetovo známych mužoch a ženách. Počas minulých rokov rebríčku žien kraľovala Angelina Jolie. Aj keď v rebríčku mužov sa po minulé roky poradie veľmi nezmenilo, v tom ženskom nastal skutočne radikálny zvrat. Angelina Jolie klesla na tretie miesto.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Angelina Jolie (@angelinajolieofficial),

Medzi obdivovanými je obľúbená herečka

Prvých päť priečok obsadili svetovo-známe ženy, ktoré sú v spoločnosti populárne nielen pre svoju profesiu, ale aj pre svoju činnosť. Na piatom mieste sa umiestnila herečka a filantropistka Emma Watson, ktorú mnohí ľudia poznajú hlavne z populárnych filmov o Harrym Potterovi.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Backup account (@hm_queenelizabeth),

Kráľovná nezaostávala

Na štvrtom mieste sa umiestnila kráľovná Alžbeta II., ktorá sa po minulé roky stále umiestňuje na prvých piatich pozíciách. V prieskume Veľkej Británie však vyhrala prvé miesto a celosvetová víťazka sa umiestnila na druhom mieste. Tretie obsadila Judi Dench a štvrté svetoznáma spisovateľka J.K. Rowlingová.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Oprah (@oprah),

Angelinu predbehla populárna moderátorka

Na treťom mieste sa umiestnila už spomínaná herečka Angelina Jolie, ktorá oproti minulým rokom klesla o dve priečky. Predbehla ju moderátorka a filantropistka Oprah Winfrey.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle Obama (@michelleobama),

Prvé miesto patrí bývalej prvej dáme

Prvé miesto obsadila Michelle Obama, manželka Baracka Obamu, prvého afroamerického prezidenta Spojených štátov amerických. Michelle je právnička a spisovateľka a pomáha vyriešiť problém detskej obezity, podporuje veteránov a mladých ľudí po celom svete. Ako bývalá prvá dáma afroamerického pôvodu podporovala aj mnohé organizácie, napríklad Joining Forces, the Reach Higher Initiative and Let Girls Learn. Väčšina projektov, ktoré podporuje sa zameriava práve na vzdelávanie.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Lefty Southpaw (@gosouthpaw),

Ako sú na tom muži?

Napriek tomu, že rebríček najviac obdivovaných žien sveta bol po mnohých ohľadoch prekvapivý, ten mužský sa veľmi nemení. Na prvom mieste sa neustále drží Bill Gates, ktorý je na prvom mieste v rebríčku od roku 2015, kedy sa tam umiestnil prvý raz. Druhé miesto obsadil Barack Obama a tretie populárny herec Jackie Chan. Manželia Obamovci si teda obaja držia prvenstvo v rebríčku obdivovanosti.

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa GETFASHION® (@getfashion),

Kde sa umiestnili členovia kráľovskej rodiny?

Princ William, princ Harry a princ Charles v celosvetovom rebríčku zaostávali, v tom britskom obsadili tretie, štvrté a ôsme miesto. Čo sa týka Kate Middleton a Meghan Markle, obľúbené vojvodkyne sa neumiestnili ani v svetovom, ani v britskom rebríčku. Čo hovoríte na takéto výsledky? A ktoré sú podľa vás tie najobdivovanejšie ženy na Slovensku?

Najnovšie články