Dovolenka ako z hororu? Ako predísť možným nepríjemnostiam?

Pamätáte si na svoju najhoršiu dovolenku? Určite každý zažil aspoň jednu nepríjemnosť, ktorá mu narušila celý priebeh letnej dovolenky. Životné situácie sú často nevyspytateľné… No počas tak nádherného letného obdobia by sme im nemali nechať voľný priebeh. Nešťastie chodí aj po horách, aj po ľuďoch a aj na dovolenku… Nebuďme jeho parťákom!

Dovolenku si nikdy netreba plánovať zhurta a bezhlavo. Bez ohľadu na to, či ste slobodní alebo už máte rodinu, všetko si musíte overiť a vhodne rozvrhnúť. Najväčším kameňom úrazu je nedôveryhodná cestovná kancelária, ktorá vezme peniaze a nahlási krach…

Dnes je mnoho možností aj na overenie aktuálnych podmienok na letnú dovolenku v danej destinácii. Každý zo zúčastnených by mal mať pre svoj relax vhodné možnosti. Deti zábavu, mladí šport a starší príjemné ticho… Neraz vám dovolenku môže narušiť aj príliš veľký ruch, rôzne slávnosti na danom mieste. Veľa hlučných turistov, pohyb, krádeže a nehody. To s tým taktiež súvisí.

Len nič nestratiť a neochorieť!

Zlým snom na dovolenke je aj strata batožiny, dokladov, kľúčov a iných osobných vecí. Neodporúča sa nosiť si so sebou žiadne cennosti a pri vašich veciach na pláži by stále mal niekto zostať.

Ak sa na dovolenku chystáte autom, to musí byť v perfektom stave. Taktiež by vám mali byť známe aj dopravné predpisy, ktoré aktuálne platia pre danú lokalitu. Ani pomoc odťahovej služby nie je nikde zadarmo!

Na dovolenku si nezabudnite vziať aspoň menšiu lekárničku so základnými liekmi na nevoľnosť, hnačky, nádchu a zvýšenú horúčku. Preležať voľné dni na hoteli? Tak to určite nie! Vždy sa chráňte pred silným slnkom a dodržiavajte pitný režim. Kúpte sa len na prístupných a vhodných miestach. Nie všade sú plavčíci a rýchla zdravotná služba taktiež nie je zodpovedná za vaše (ne)triezve konanie. Aj na to pamätajte pred každou dovolenkou!

Foto: pixabay.com