K. Spacey bol obvinený, že sa v júli 2016 v reštaurácii a v bare na ostrove Nantucket dotýkal na intímnych miestach 18-ročného muža, po tom, čo mu kupoval alkoholické nápoje.

Robil tak aj napriek tomu, že konzumácia alkoholu je v štáte Massachusetts povolená až po dovŕšení 21. roku života. K. Spacey obvinenia odmietol.

Prokuratúra uviedla, že bola nútená obvinenia stiahnuť po tom, ako žalujúci využil svoje právo nevypovedať ako svedok. Muž mal obhajobe odovzdať mobilný telefón, ktorý použil v noci, keď došlo k údajnému obťažovaniu.

Uviedol však, že telefón nemá. Spaceyho právnici muža obvinili, že z mobilného telefónu vymazal textové správy, ktoré by podporili hercovu obhajobu, uvádza agentúra Reuters.

Americký herec čelil viacerým obvineniam zo sexuálneho obťažovania. V posledných rokoch bol napríklad súčasťou seriálu Hral hlavnú úlohu v seriálu Netflixu House of Cards, posledná séria, ktorá mala premiéru v novembri 2018 sa už neobjavil.

Na konte má K. Spacey aj dvoch Oscarov, získal ich za hlavnú úlohu vo filme Americká krása (American Beauty) v roku 2000 a vedľajšiu úlohu v snímke Zvyčajní podozriví (The Usual Suspects) v roku 1996.