Nové spracovanie Levieho kráľa, nemecká komédia 100 vecí a slovenská Loli paradička od dnes v kinách

18.7.2019|Ivet Kollárová|

Tri nové filmy ponúkne tretí júlový týždeň. Jeho highlightom je live action, alebo skôr realisticko-CGI-picture perfect verzia animovaného Disney originálu z roku 1994, ktorá v názoroch rozdeľuje zahraničných kritikov, Leví kráľ (The Lion King).

O nové spracovanie legendárneho príbehu sa postaral režisér Jon Favreau. V africkej savane sa narodí malý Simba, syn levieho kráľa Mufasu. Malý princ zbožňuje svojho otca a postupne sa učí, ako sa stať dobrým panovníkom. Nie každý v kráľovstve je však jeho príchodom nadšený. Mufasov brat Scar, ktorý mal byť pôvodne následníkom, má vlastný temný plán, ako sa dostať na trón... Levia skala sa stane svedkom súboja plného intríg, ktorý končí tragédiou a Simbovým vyhnanstvom. Malý lev sa náhle musí postarať sám o seba. S pomocou nových priateľov – bezstarostnej dvojice Timon a Pumba – Simba pomaly dospieva a pripravuje sa vziať si to, čo mu právoplatne náleží...

V anglickom origináli hrajú  Donald Glover, Seth Rogen, Keegan-Michael Key, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones, Amy Sedaris, Alfre Woodard, Beyoncé, Billy Eichner, či Eric André. U nás sa film premieta v slovenskom znení: SIMBA - Dávid Hartl, NALA - Táňa Pauhofová, MUFASA - Michal Hudák, SCAR - Filip Tůma, PUMBAA - Štefan Richtárech, RAFIKI - Dušan Tarageľ, ZAZU - Peter Krajčovič, KAMARI - Michal Klučka, AZIZI - René Štúr, MALÝ SIMBA - Max Rosa, MALÁ NALA - Tereza Heftyová, Ella Martukaničová (spev), SARABI - Dagmar Sanitrová.

Režisér Florian David Fitz natočil komediálny príbeh o tom najdôležitejšom v súčasnom materiálnom svete s názvom 100 vecí (100 Dinge). Najlepší priatelia Toni a Paul sa na 100 dní vzdajú vďaka stávke všetkého, čo vlastnia. Každý deň dostanú jednu zo svojich vecí späť. Počas tejto výzvy si možno uvedomia, že jediné, bez čoho nejde žiť, je priateľstvo. V hlavných úlohách Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner, Wolfgang Stumph, Katharina Thalbach, Johannes Allmayer, či Sarah Victoria Frick.

Duo otec a syn - Víťo a Richard Staviarsky natočili slovenskú dramédiu Loli paradička, ktorá si z Art Film Festu Košice odniesla Divácku cenu. VÝCHOD, LÁSKA, PEŇEŽI. Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku? Vo filme si zahrali Michal Iľkanin, Kamila Mitrášová, Michal Soltész, či Kveta Stražanová.

  Foto © Depositphotos/ForumFilm/Magicbox/Saturn

Súvisiace články