Služby YouTube Premium a YouTube Music prichádzajú na Slovensko

Služby YouTube Premium a YouTube Music už môžete používať aj na Slovensku. Obe ponúkajú bezplatné skúšobné obdobie a lákajú najmä na obsah dostupný offline, bez reklám a prehrávateľný na pozadí mobilov.

Od dnes si môžu Slováci aktivovať službu YouTube Premium, ktorá je nadstavbou k inak bezplatnému prehrávaniu státisícov hodín obsahu na naznámejšej online video platforme. Samozrejme, určite vás zaujíma, čo za svoje peniaze navyše získate. 

- YouTube s aktívnym členstvom Premium bude úplne bez reklám, videá tak nebudú prerušované ani v prípade, že nepoužívate AdBlock ani iný z blokátorov reklamného obsahu.

- Videá budú na mobilnej verzii dostupné aj offline, bez pripojenia k internetu. V aplikáciách YouTube pre Android a iOS pribudne tlačidlo Stiahnuť (cez Wi-Fi sieť). Takto uložený obsah potom nájdete v časti Knižnica -> Stiahnuté súbory, odkiaľ ho budete môcť sledovať aj na cestách. Maximálne rozlíšenie sťahovaných videí obmedzené na HD (720p).

- Videá, respektíve audio stopu z nich, bude na mobiloch možné počúvať aj na pozadí, po návrate na domácu obrazovku alebo prepnutí do inej aplikácie. Toto ocenia najmä používatelia, ktorí YouTube využívajú namiesto Spotify, Apple Music alebo iných prehrávačov Hudby. Teraz budú môcť displej telefónu aj zhasnúť a mobil odložiť do vrecka, pričom hudba v slúchadlách sa s predplatným Premium nepreruší.    

S aktiváciou služby YouTube Premium za 7,19 eur mesačne automaticky získate prístup aj do služby YouTube Music. Tá ničím príliš neprekvapí, ide prakticky o klon ostatných hudobných streamovacích služieb a trochu nepochopiteľne aj o konkurenta Google Music v rámci vlastnej produktovej rodiny internetového giganta.   

YouTube Music má však oveľa krajšie grafické rozhranie a často ponúkne aj videoklipy. Pre Android aj iOS je dostupná samostatná aplikácia, pre PC desktopové rozhranie. V prípade, že nestojíte o ukladanie alebo prehrávanie videí z bežnej aplikácie, namiesto YouTube Premium (s integrovaným YouTube Music) si budede môcť predplácať výhradne službu YouTube Music samostatne za 5,99 eur mesačne

Nové služby od YouTube môžu lákať aj možnosťou vyskúšať si ich bezplatne na jeden mesiac. Bude nutné zaregistrovať vašu platobnú kartu, ešte pred koncom testovacieho obdobia a reálnym stiahnutím poplatku ale môžete predplatné odhlásiť na adrese youtube.com/paid_memberships.

Po vzore ostatných služieb je dvojica dostupná aj v rámci Rodinného predplatného, kam možno pridať až päť členov žijúcich na rovnakej adrese. Za YouTube Premium takto budete platiť 10,99 eur mesačne, za YouTube Music samostatne 8,99 eur.

Dodávame, že Spotify aj Apple Music aj YouTube Music sú nacenené úplne rovnako. Nám sa YouTube Premium podarilo bezplatne aktivovať až na 4 mesiace, pravdepodobne preto, že sme už dávnejšie testovali Samsung Galaxy S10. Google a Samsung sa v marci spojili a spustili túto promo akciu.     

Diskusia k článku:

Profile picture for user Pavol Mišún

Pavol Misun17.07.2019 - 15:44 Trvalý odkaz

"YouTube Premium môžete zadarmo skúšať až štyri mesiace"
Skusal som cez
IOS YT appku - ponuka 1 mesiac bezplatne Premium / 9.49 eur potom
Android YT appku - ponuka 1 mesiac bezplatne Premium / 7.19 eur potom
PC (chrome firemna siet) - ponuka 1 mesiac bezplatne Premium / 11.99 eur potom

Ako ste prosim prisli k tym 4om mesiacom :)
Inak vyborny clanok, dakujem zan.

Matej Krajčovič17.07.2019 - 16:56 Trvalý odkaz

In reply to by Pavol Misun

Zaujímavé, mne YouTube Premium naozaj aktivovalo na 4 mesiace, ale ak sa na web pozerám odhlásený cez inkognito mód v prehliadači, už vidím len zmienky o 1 mesiaci, rovnako ako ty.

https://bit.ly/2XU5n5K - tu sa spomína akcia pre majiteľov Galaxy S10, ktorý som pred pár mesiacmi testoval, zrejme môj účet spadá pod túto akciu a tá sa týka aj Slovenska. Snáď to majitelia S10 budú vedieť potvrdiť.

Vtipné je, že moja S10 je už niekoľko mesiacov vyresetovaná, Premium som si aktivoval cez Safari na macOS a mobilnú app testoval len na iPhone :) V článku to opravím, vďaka za upozornenie.

RadimG1618.07.2019 - 10:24 Trvalý odkaz

Zdravím. Mne sa na Galaxy S10 tiež služba Premium aktivovala na skúšobné obdobie 4 mesiace.
Sranda ale je, že včera večer bola deťom ponukaná tak, že dcére na 1 mesiac, ale synovi na 2 mesiace zadarmo.

ML20.07.2019 - 11:07 Trvalý odkaz

Zatiaľ sklamanie. Mám zaplatený Spotify a rozmýšľal som, že prejdem na YT Premium, keďže ma zaujalo prehrávanie bez reklám, či na pozadí. Začal som teda porovnávať podľa mojich obľúbených interpretov a hneď prišlo prvé sklamanie - pri AC/DC tam nie sú nijaké radové albumy, iba kopa podivných živákov. Tiež určovanie obľúbených interpretov je oproti Spotify poslabšie, veľmi rýchlo sa prestávajú rozbaľovať ďalší podobní. Slabá je aj Android Auto verzia, chýbajú tam zoznamy obľúbených interpretov a vyhľadávanie (Apple Car ešte vyskúšam). Tak asi zatiaľ zostávam u Spotify...

Celá diskusia 5 príspevkov