Kúpeľňa: Váš jediný spoločník na príjemné a náročnejšie chvíle

18.7.2019

Zdroj: Shutterstock /SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Moderné trendy a urbanizácia nám diktujú svoje zásady, ale nie vždy to tak je. Ľudia sú z obrovského množstva zhonu unavení, vracajú sa do svojho domova a chcú sa zbaviť všetkých starostí z celého týždňa. Potrebné uvoľnenie sa dá navodiť niekoľkými spôsobmi, no jedným z najspoľahlivejších sú vodné procedúry a všetko, čo s nimi súvisí.

K maximálnemu možnému uvoľneniu prispieva svojou nemalou trochou aj pokojná atmosféra kúpeľne. V tomto ohľade sú hlavnými vlastnosťami farby a prvky. Základom je samozrejme aj správna izolácia základov proti vlhkosti, pretože tie prichádzajú do kontaktu s vodou v tejto miestnosti asi najčastejšie. Ale ani to ešte nie je všetko. Vaša nová alebo zrekonštruovaná kúpeľňa musí byť ako z rozprávky. A my vieme, ako sa to dá dosiahnuť.

Ergonómia, praktickosť a krása

Samozrejme, aj keď vieme, že veľmi veľa vecí vnímame zrakom a ďalšími zmyslami, predsa len musí byť tento priestor dokonale zariadený aj po funkčnej stránke. Kompetentné kombinácie funkčnosti a štýlového prevedenia znamenajú vytvoriť súhru materiálov a doplnkov v celom priestore. Ergonómia, praktickosť a krása sa tu potom stávajú nevyhnutnými spoločníkmi.

S použitým luxusných obkladov, ktoré imitujú prírodu, bude priestranná kúpeľňa nádherným miestom, v ktorom sa trávenie každej jednej chvíle premení na skutočný zážitok.

Harmónia farieb

Priorita prirodzených farieb na prvý pohľad výrazne obmedzuje možnosti dizajnu kúpeľne. Ale to nie je úplne pravda. Prírodné prostredie je bohaté a rozmanité a vďaka materiálom, ktoré ho dokážu dokonale imitovať sa môže stať aj vašou súčasťou.

Neutrálne sivá zdôrazní originalitu foriem a línií. V kombinácii s drevom, kovom, špeciálnymi závesmi a pántmi vytvoríte z kúpeľne nádherné a funkčné prostredie. Ako doplnok zvýraznenia môžete použiť akúkoľvek svetlejšiu farbu: červenú, žltú, oranžovú, zlatú alebo striebornú. Hlavná vec je, že jej použitie nevytvára s ostatnými doplnkami nevhodný kontrast.

Prietok svetla

Okrem farebných kombinácií sa osobitná pozornosť venuje aj svetlu. V kúpeľni by ho malo byť veľa, o to viac, ak je táto miestnosť bez okna a menšia.

Moderný dizajn umožňuje prietok svetla rozdeľovať podľa vašich potrieb a požiadaviek špecifického priestoru. Zdroje svetla na stenách a nábytku sú ideálnym riešením. Ten najlepší komfort vám v tomto smere zaistia halogénové žiarovky. Vďaka dobrému rozloženiu jasu vynikne celá kúpeľňa a jej originálny dizajn naozaj veľmi jednoducho a rýchlo. Je nutné tomu ale venovať čas a trocha sa s tým všetkým pri návrhu vyhrať. My vám pri tejto činnosti prajeme veľa šťastia a chute do práce, so správnymi doplnkami to pôjde ale všetko „ako po masle“.

Páčil sa vám článok?