Moderné jedálenské stoly – hitom sú drevené industriálne aj epoxidové stoly

Ako vypadá moderný jedálenský stôl? Rozhodne zabudnite na tradičné zostavy s rohovou lavicou. Tie už sú dávno za zenitom. Moderný jedálensky stôl je solitér zrovnateľný s umeleckým dielom. A potrebujete ho aj do svojej jedálne.

 

Jedálni vládne masív

Zabudnite na sklo aj na laminovanú drevotriesku. Hitom sú stoly z masívu. Priznaná nedokonalosť nie je na škodu, práve naopak. Aj do inak minimalistického interiéru dokáže takýto stôl pekne zapadnúť a vytvoriť akýsi kus prírody v inak chladnom a sterilne strohom interiéry.

 

Kov je povolený – a viac než to

Modernému interiéru pristane aj pekný kus železa či liatiny. Tento prvok industriálneho štýlu je obvykle súčasťou podnožia a je opäť kombinovaný s masívnou stolovou doskou. Podľa typu interiéru môžete voliť dosku opracovanejšiu alebo surovejšiu.

 

Najväčším hitom sú epoxidové stoly

Keď ich vidíte, nemôžu vás nefascinovať. Dokázali spojiť dohromady trend železného podnožia aj masívnej stolnej dosky. Tá je však dizajnovo dotvorená pomocou epoxidovej živice. Čírej, alebo ešte častejšie farbenej. Doska stola je vyrobená z rôznych drevených dosák. Často z pokrivených kusov dreva s rôznymi vadami, ktoré však dodajú stolu unikátny a jedineční dizajn. Každý stôl je vlastne originál. Tieto dosky sa zalejú epoxidovou živicou. Aby vznikol ešte silnejší dojem, často sa táto živica farbí rôznymi pigmentami. Najväčším hitom je modrá. Pripomína vodu a s prírodnými odtieňmi dreva vypadá úžasne. Zaujímavé efekty však vytvorí aj čierna a červená živica, či živica vo farbe slonovej kosti.

Epoxidové stoly nie sú len krásne, ale aj veľmi odolné. A teda pre jedáleň ako stvorené. Odolávajú mechanickému poškrabaniu aj vode. Na tento stôl rozhodne nepotrebujete obrus. Veď kto by zakrýval takú nádheru?

 

Ako si vyrobiť epoxidový stôl?

Nie je to zas tak zložité, ale potrebujete určitú zručnosť, vhodný materiál, nástroje a kvalitnú epoxidovú živicu. Dôležité sú efektné dosky, ktoré budete do živice zalievať. Keďže je medzi nimi medzera, potrebujete si taktiež vyrobiť formu, do ktorej sa bude stolná doska vylievať. A to v bezprašnom prostredí. Zadovážiť si musíte správnu epoxidovú živicu a pigment (pokiaľ ju chcete farbiť). Nakoniec musíte stôl aj s vytvrdnutou živicou brúsiť. Až po obrúsení dostane ten správny vzhľad.

 

Epoxidové stoly – hotové aj na zákazku

Epoxidový stôl si však môžete kúpiť aj hotový. Stoly vyrába malá slovenská firma ROY.SK z Vlkanovej (u Banskej Bystrice). V ponuke má jedálenské aj konferenčné epoxidové stoly. Pozrieť sa ne môžete na webových stránkach Royal.sk. Ale vyrobí vám taktiež stôl na mieru a podľa vášho priania. Pre použitie v súkromnom interiéri, vo firme či v reštaurácii. Áno, aj sem sa podobné stoly hodia nielen svojim unikátnym dizajnom, ale aj svojou odolnosťou a bezúdržbovosťou.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login