A je to tu! Mesto ide sprísniť kontroly vjazdu a parkovania áut pri ceste na Kamzík

17.7.2019

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Nekontrolovanému parkovaniu je koniec! Magistrát mesta Bratislavy sa rozhodol, že ešte viac sprísni vjazd áut smerom na Kamzík, ktorý podľa neho patrí k najhodnotnejším prírodným územiam hlavného mesta s významnou ekologickou a rekreačnou funkciou. Obmedzením automobilovej dopravy v tejto lokalite chce prispieť k ochrane životného prostredia či bezpečnosti chodcov a cyklistov.

"V najbližších dňoch preto začneme prísnejšie regulovať dopravu v tomto území. Parkovanie mimo odporúčaných odstavných plôch nebude možné z dôvodu zachovania zákonom požadovanej šírky jazdných pruhov. Zaparkované vozidlá, ktoré zasahujú mimo vozovky, porušujú zákon o cestnej premávke a poškodzujú zeleň. Rovnako je dôležitá aj prejazdnosť cesty pre záchranné zložky. Preto autá, zaparkované na prístupovej ceste na Kamzík (od parkoviska pri pamätníku až po televíznu vežu), bude Mestská polícia najskôr upozorňovať a neskôr už riešiť ako dopravný priestupok," píše bratislavský magistrát na sociálnej sieti. 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

​Vo výzve k obyvateľom mesta, aby aj oni pomohli zachovať tento vzácny prírodný priestor, odporúča magistrát parkovať osobné vozidlá na týchto parkovacích plochách:

- Parkovisko pred reštauráciou Stroodel, odkiaľ chodí aj elektrobus č.144 počas voľných dní na Kamzík 
- Na kraji rozšírenej časti asfaltovej cesty medzi reštauráciou Stroodel a Kamzíkom 
- Spevnená plocha pri odbočke k televíznej veži (vedľa pamätníka) 
- Spevnená asfaltová plocha na ohybe tesne pod televíznou vežou

Pri návšteve reštaurácií môžete využiť parkoviská týchto zariadení (Televízna veža, Hotel West, Koliba Expo) 

Zdroj: FB Bratislava - hlavné mesto SR

​"Ak pre vašu návštevu nevyhnutne nepotrebujete auto, využite MHD, napríklad trolejbus 203 na zastávku Koliba a počas voľných dní ďalej elektrobus 144, ktorý vás v 15-minútových intervaloch vyvezie až na Kamzík," informuje vedenie mesta. 

(ars)

Páčil sa vám článok?