reklama

Verím, že aj vďaka zvoleniu Ursuly von der Leyenovej nastane posun v protikorupčnom boji

Právny štát nesmie byť podľa Leyenovej založený na kompromisoch. Mnoho Slovákov si zatvára oči pred korupciou, klientelizmom, úplatkami, zlodejmi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)
Obrázok blogu
(zdroj: EPP)

Verím, že v našom neustálom protikorupčnom boji nastane vďaka jej zvoleniu posun aj v oblasti kontroly čerpania eurofondov. Ursula von der Leyenová sľúbila, že zintenzívni boj proti daňovým podvodom. Obdobný postoj má aj v otázke spravodlivosti. OĽaNO sa od začiatku postavilo proti mafiánom a skorumpovaným politikom, zastávame sa bezbranných ľudí.

Dlhodobo pracujeme aj na téme sociálnej spravodlivosti, v rámci ktorej von Leyenová hovorí o podpore pre malých a stredných podnikateľov, chce posilniť pozíciu Eura, zároveň zlepšiť podmienky zamestnancov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vo svojom pláne tzv. Ambicióznejšej Európy prízvukuje boj proti chudobe: „aby každé dieťa v Európe, ktorému hrozí chudoba alebo sociálne vylúčenie, malo prístup k najzákladnejším právam, ako sú zdravotná starostlivosť a vzdelávanie“, čo je v súlade s mojou europoslaneckou agendou.

Dôležitým aspektom je boj proti nelegálnej migrácii, no zároveň fungujúci schenghenský priestor. Zvykli sme si, že cez hranice prechádzame bez akýchkoľvek kontrol, to treba zachovať. Najmä v tejto oblasti môže využiť skúsenosti z pozície ministerky obrany Nemecka.

Silnejšia jednotnejšia reformovaná Európa, NATO ako kľúčový partner a k tomu aktívny prístup k vlastnej európskej obrane, aj to sú hodnoty prvej ženy na poste predsedníčky Európskej komisie, s ktorými naše hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti vstúpilo do eurovolebnej kampane. Európa potrebuje byť jednotná, nemá zmysel sa trieštiť, nahrávame tak extrémistom a radikálom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ursula von der Leyen sa sústreďuje aj na znižovanie emisií do roku 2030, ponúka možnosť odloženého brexitu, zdanenie digitálnych gigantov, či rozvoj digitálnych technológií.

Verím, že dodrží svoje slovo a čoskoro urobí reálne kroky v duchu opatrení, ktoré osobne prezentovala a sú v súlade s naším hnutím.

Peter Pollák

Peter Pollák

Bloger 
  • Počet článkov:  30
  •  | 
  • Páči sa:  13x

Poslanec Európskeho parlamentu (kandidát za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti).Terénny pracovník, občiansky aktivista, vysokoškolský pedagóg, bývalý splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity, prvý a až donedávna jediný rómsky poslanec v novodobom parlamente.Po parlamentných voľbách 2016, aj vzhľadom na ich výsledky, som začal ešte aktívnejšie chodiť medzi mladých ľudí, zorganizoval som viac ako 300 diskusií so stredoškolákmi aj vysokoškolákmi, kde otvorene hovoríme o extrémizme a rómskej komunite. Organizujem pravidelné podujatia spojené s darovaním krvi bez rozdielu, či si Róm alebo neróm – Krv máme všetci rovnakú. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu