VIDEO: Dobre vedieť - označovač cestovných lístkov vo vozidlách MHD funguje, aj keď je mimo prevádzky!

17.7.2019
Označovač

Zdroj: js

Páčil sa vám článok?

Jeden z profesionálnych vodičov, ktorý momentálne pracuje v Dopravnom podniku Bratislava a.s. nám dnes predpoludním poslal zaujímavé video, z ktorého obsahu je zrejmé, že označovače cestovných lístkov nachádzajúce sa vo vozidlách MHD čiastočne fungujú, aj keď na ich displeji je zobrazený nápis: "Porucha označovača". Zároveň nám pomohol túto záhadu aj objasniť...

Neraz sa v prostriedkoch MHD stáva, že na displeji označovača cestovných lístkov svieti nápis Porucha označovača, ktorý je sprevádzaný aj krížikmi v tvare X. Tie akoby naznačovali, že je označovač nefunkčný, ale nie je tomu úplne tak. Presvedčí vás o tom aj nasledujúce video:

"Pravdu povediac, ani ja som o tom nevedel, ale upozornil ma na to kolega. Ak sa nám niektorý z označovačov vo vozidle pokazí a my na to pri kontrole prídeme, tak to na konci smeny zapíšeme do knihy jázd a v prípade potreby sa to nahlási aj na dispečing. A práve pri jednej z práv sa ukázalo, že v skutočnosti bola pokazená iba elektronická peňaženka, teda ste si v takomto označovači nemohli zaplatiť či odrátať z kreditu cestovné, ale označiť lístok áno,"  vysvetlil pre Bratislavské noviny vodič MHD. "Myslím, že to mnoho cestujúcich netuší a preto sa nám neraz v prepravných prostriedkoch stáva, že sa ľudia s vopred kúpeným papierovým lístkom presúvajú k inému označovaču, čo býva v čase rannej či poobednej špičky, teda pri plnom vozidle dosť komplikované," dodal.

Zdroj: FB Revizori

​Ideálny stav plne funkčného označovača cestovných lístkov...

​(ars)

Páčil sa vám článok?