Na Slovensko prichádza platený YouTube bez reklám, aj služba YouTube Music

Google si dal s uvedením služieb načas. Služba YouTube Music po takmer štyroch rokoch od uvedenia na trh prichádza aj na Slovensko. Sekundovať jej bude aj päť rokov stará služba YouTube Premium.

17.07.2019 16:04
YouTube Premium, YouTube Music, Foto:
Na Slovensko prichádzajú služby YouTube Premium a YouTube Music.
debata

Google sa s uvedením svojich dvoch prémiových služieb na Slovensku príliš neponáhľal. Dve služby, menovite YouTube Music a YouTube Premium, sú po štyroch až piatich rokoch od ich oficiálneho uvedenia na trh, dostupné aj v strednej Európe. Služba YouTube Music pritom prichádza na Slovensko v čase, keď si trh so streamovanou hudbou medzi sebou rozdelili služby Spotify, Hudba Google, Apple Music či Deezer. Napriek tomu môže byť YouTube Music pre niekoho zaujímavý.

Služba YouTube Music to bude mať na Slovensku ťažké

Hudobná služba na Slovensko prichádza s rovnakou cenovou politikou, akú majú konkurenčné platformy. Za platený variant Premium, ktorý bude na rozdiel od bezplatnej služby bez reklám, individuálny užívateľ zaplatí 5,99 eura mesačne. V prípade aktivácie rodinného balíčka s možnosťou používania služby šiestimi užívateľmi, je cena 8,99 eura mesačne.

YouTube Music ponúka podobné možnosti ako Spotify či Deezer. Služba užívateľovi prispôsobí hudobné odporúčania na základe hudby, ktorú obvykle počúva a ponúkne mu aj pokročilé vyhľadávanie s využitím strojového učenia. To v preklade znamená, že služba užívateľovi poradí pri hľadaní skladby či albumu, aj keď si na ich presný názov nebude vedieť spomenúť.

Už aj platený YouTube bez reklám

Druhou službou, ktorá má na Slovensku premiéru, je YouTube Premium. “Zahŕňa všetky benefity platenej verzie služby YouTube Music a navyše umožňuje sledovanie aj všetkých ostatných (nehudobných) videí bez reklám, ich prehrávanie na pozadí a sťahovanie,” píše Google. Okrem toho užívatelia získajú aj prístup ku kanálu YouTube Originals, ktorý obsahuje rôzne programy a filmy pre predplatiteľov. Za službu záujemca zaplatí 7,19 eura a pri rodinnom balíčku 10,99 eura mesačne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #hudobná služba #YouTube Music #YouTube Premium