MojAndroid

Názvy najpredávanejších smartfónov sú zaujímavé pre zákazníkov aj samotných výrobcov. Pre druhých menovaných robí po každom štvrťroku štatistiku analytická spoločnosť Strategy Analytics. Okrem názvov najpredávanejších smartfónov v nej nájdu aj počty kusov predaných zariadení jednotlivých výrobcov alebo ich príjmy. Teraz vydala podrobnú správu za prvé tri mesiace tohto roku. A aký bol podľa nej najpredávanejší smartfón v tomto období? Bez väčšieho prekvapenia ním bol Samsung Galaxy S10+.

Smartfón bol predstavený koncom februára spolu s dvoma ďalšími modelmi Galaxy S10 a Galaxy S10e. Do predaja išiel len o pár dni neskôr, takže mu na získanie prvého miesta stačil len jeden mesiac. Na analýzu spoločnosti Strategy Analytics upozornil český web Mobilmania.cz.

Oproti nižším modelom ponúka väčší 6,4 palcový displej, viac pamäte a snímačov. Na druhom mieste sa umiestnila vlajková loď Huawei z jesene minulého roka Mate 20 Pro. Pokiaľ by niekto hľadal najnovšiu vlajkovú loď Huawei P30 Pro, tak tá prišla na trh až v druhom štvrťroku. Tretie miesto obsadil smartfón Oppo R17, ktorý uspel hlavne na ázijskom trhu.

Náš tip
Samsung Galaxy A80, Galaxy M20 a LG G8 ThinQ v akciovej ponuke Telekomu
17.7.2019
Zdroj: Mobilmania

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+