25.04.2024, meniny má
17. júla 2019

Mladá speváčka Martina Koniariková z Paty vydala nový singel s názvom Dávno. Prečítajte si o jej ceste za hudobným snom

reklama

Minulý rok sme vám priniesli článok o speváčke Martine Koniarikovej z Paty, ktorá vtedy vydala svoj prvý singel Padá. Náš starší článok si môžete prečítať na tomto odkaze. Táto lokálna umelkyňa pred pár dňami vydala ďalšiu pieseň s názvom Dávno. Popritom Martina študuje na vysokej škole, koncertuje a píše ďalšie piesne.

Martina Koniariková je ambiciózna 21-ročná speváčka vystupujúca pod umeleckým menom „Mina“. Spieva už odmalička, no posledných 10 rokov sa nielen naplno venuje spevu, ale zároveň píše vlastné piesne a hudbu. V roku 2017 sa vrátila z Brightonu v Anglicku, kde študovala spev. V tomto období jej života vznikol aj spomínaný prvý singel Padá.

Zdroj: FB stránka Mina

Na tvorbe prvého singlu sa spolu s Minou podieľal producent, manažér, bubeník a dobrý kamarát Peter Nemček. Keďže profesionálne nahrávacie štúdio je pre začínajúcich umelcov finančne náročné, celá táto pieseň vznikla v ich detských izbách. Momentálne spolu pracujú na novom albume, ktorý by mal vyjsť už tento rok a na ktorý sa veľmi tešíme.

reklama

Pred pár dňami Martina vydala nový singel, ktorý nesie názov Dávno. Ako nám Martina prezradila, táto pieseň vznikla ešte v januári tohto roku.

„V ten čas som stále sedela za klavírom a písala rôzne melódie a texty, ale žiadne sa mi nepáčili. Nemohla som kvôli tomu ani zaspať, a tak som o tom stále premýšľala a napadol mi úplne prvý nápad na pieseň Dávno, ktorý som si hneď nahrala. O dva dni som ju mala celú hotovú, samozrejme, tým myslím text a hudbu bez produkcie.“

Celý videoklip k piesni bol natočený v Kine Hviezda v Trnave a vďaka zhovievavosti majiteľa boli všetky zábery hotové za jeden deň. Táto lokácia bola nápadom kameramana Radovana Ondruša. Speváčkino poďakovanie patrí aj Petrovi Noppovi, ktorý mal na starosti zvukovú stránku celého projektu.

„Produkcia potom trvala dlhšie, pretože sa zároveň riešili aj iné skladby, koncerty a škola. S výsledkom produkcie som ale nadmieru spokojná a vďačím za to môjmu priateľovi Giovannimu Riccimu, ktorý jej obetoval všetok svoj čas aj na úkor svojej vlastnej tvorby.“

Martine samozrejme držíme palce a dúfame, že už čoskoro si budeme môcť vypočuť celý album. Novinky a informácie o Martininej hudbe môžete sledovať na jej facebookovej stránke alebo na Instagrame @minakoniarikova.

Zdroj: FB stránka Mina

Zdroj: archív speváčky

Zdroj: archív speváčky

Páčil sa vám článok? Podporte ho zdieľaním.

Zdieľať na Facebooku