Púchovská „trinástka“ na turnaji v Budapešti

0 82

Mladší žiaci futbalového klubu MŠK Púchov v kategórii U 13 sa v dňoch 14. – 17. júna 2019 zúčastnili kvalitne obsadeného medzinárodného turnaja v Budapešti. Na prestížnom turnaji v hlavnom meste Maďarska nechýbali mladí futbalisti z anglického Liverpoolu, gruzínskeho Tbilisi či poľského Krakoa. Okrem chlapcov z Púchova sa turnaja zúčastnili aj ďalšie slovenské družstvá – Spartak Trnava, Slovan Bratislava, FC Petržalka, FC Dubnica nad Váhom a Domino Bratislava.

Štvrtý ročník turnaja Budapešť Cup otvorili súboje v základných skupinách, púchovská „trinástka“ sa stretla v skupine s rumunským Klužom, bulharskou Starou Zagorou a srbským Beočínom. V úvodnom dueli so Starou Zagorou sa zrodila na ihrisku remíza 1:1, keď za Púchov skóroval Sebastián Baláž. Ten istý hráč

Ten istý hráč rozhodol aj zápas s rumunským Klužom, ktorý skončil výsledkom 1:0. Pred posledným stretnutím so súperom zo Srbska mladí Púchovčania vedeli, že ak chcú vyhrať základnú skupinu a postúpiť do play-off, musia vyhrať osemgólovým rozdielom. Vďaka oduševnenému výkonu nakoniec dosiahli víťazstvo 10:0, na ktorom sa piatimi gólmi podieľal Timotej Vavrík, dva góly strelil Jakub Čmelo a po jednom presnom zásahu pri- dali Sebastián Baláž, Alexej Kušík a Daniel Jánovský.

Zverenci trénera Patrika Mynářa tak postúpili medzi osmičku najlepších družstiev na turnaji. Vo štvrťfinále už nestačili na jeden z najlepších maďarských tímov v tejto vekovej kategórii – Honvéd Budapešť a podľahli mu 0:6. V celkovom poradí tak obsadili delenú piatu priečku. Turnaj vyhralo Dinamo Tbilisi pred cyperskou Omoniu Nikózia a budapešťianskym Honvédom.

Pod vedením trénera Patrika Mynářa a vedúceho družstva Petra Sapáka sa turnaja zúčastnili: M. Zachar, Ľ. Staňo, A. Kušík, P. Vričan, S. Janíček, S. Baláž, J. Čmelo, J. Papučiar, D. Jánovský, T. Vavrík, M. Vrábel, J. Huňačka, L. Sapák, T. Paliesek, P. Bodzík, P. Chovanec.

Rado Varga

Pridať odpoveď

Váš email nebude zverejnený...

Odoslaním Vášho príspevku súhlasíte s Pravidlami diskusie.