Motorizmus

VIDEO: Mercedes-Benz chystá ďalšiu novinku

Dynamické tvary s krátkymi prevismi a s terénnym vzhľadom či voliteľný pohon všetkých kolies 4MATIC (v jazdných režimoch Eco a Komfort rozdelenie krútiaceho momentu 80:20, v programe Šport 70:30, v terénnom v pomere 50:50) a špeciálne osvetlenie pre terén, ktoré pomáha pri nízkych rýchlostiach a rozpoznaní prekážok bezprostredne pred vozidlom – nový model Mercedes-Benz GLB je všestranným SUV.

A zároveň priestranným rodinným vozidlom: ako prvé vozidlo značky Mercedes-Benz v segmente kompaktných vozidiel sa na želanie dodáva aj so siedmimi miestami na sedenie. Obe miesta na sedenie v treťom rade môžu využívať osoby s telesnou výškou do 1,68 metra.

S výkonnými a efektívnymi úplne novými štvorvalcovými motormi (benzínové s objemom 1,33 a 2,0 litra, naftové s objemom 2,0 litra) s vyššími výkonmi a s nižšou spotrebou, najnovšími asistenčnými jazdnými systémami s kooperatívnou podporou vodiča a schopnosťou čiastočne automatizovanej jazdy, intuitívne ovládateľným infotainmentom MBUX s dvoma veľkými obrazovkami s vysokým rozlíšením či s rozsiahlym riadením komfortu ENERGIZING disponuje novinka (dĺžka/šírka/výška: 4 634/1 834/1 658 milimetrov) všetkými silnými stránkami aktuálnej generácie kompaktných vozidiel Mercedes-Benz.

Podčiarkuje to aj rázvor s hodnotou 2 829 milimetrov. Objem batožinového priestoru dosahuje hodnoty 560 až 1 755 l. Nechýba ani na želanie dodávané adaptívne nastaviteľné tlmenie s možnosťou nastavovania jazdných režimov DYNAMIC SELECT. Nový model Mercedes-Benz GLB sa bude vyrábať v závode Aguascalientes (Mexiko) a pre čínsky trh v Pekingu. K obchodným partnerom dorazí GLB koncom roka.

 

Prečítajte si aj

Back to top button