Slávnostná vernisáž na Skalke už najbližšiu sobotu

17. 7. 2019

V sobotu 20. júla 2019 sa v areáli kláštora na Veľkej Skalke o 15.00 hodine uskutoční slávnostná vernisáž 12. ročníka Medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia ORA ET ARS – SKALKA 2019.

Najstaršie pútnické miesto na Slovensku, starobylá Skalka pri Trenčíne privítala tento rok v júni opäť skupinu umelcov. Výtvarníci a literáti prežili na tomto mieste a v jeho okolí celý týždeň. Na Skalku sa po približne mesiaci vrátia opäť, aby svoje diela prezentovali pred verejnosťou priamo na mieste, ktoré bolo pre nich inšpiráciou.

Prezentácia výtvarných a literárnych diel vytvorených na sympóziu za účasti autorov sa uskutoční v areáli bývalého kláštora na Veľkej Skalke. Počas slávnostnej vernisáže bude uvedený aj Katalóg z 12. ročníka sympózia Ora et Ars Skalka 2019 ako i kultúrno-historická príloha OKNO 2019 venovaná téme Ryba a kláštor.

Hudobní hostia vernisáže budú z Konzervatória Žilina – sopranistka Irena Lukáčová-Mišíková s organovým sprievodom  Mariána Mušku. Slávnosť moderuje Štefan Bučko. Vstup na podujatie je voľný.

Po slávnostnej vernisáži bude až do 2. augusta 2019 výber výtvarných diel z 12. ročníka Medzinárodného výtvarno-literárneho sympózia ORA ET ARS – SKALKA 2019 vystavený v budove úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja. Od 5. augusta sa diela presunú do Mestskej veže v Trenčíne, kde výstava potrvá až do 8. septembra 2019.

skalka - slávnostná vernisáž

Pošlite tip na tento článok svojim priateľom!