reklama

Okolie Londýna

Vyberám svoje obľúbené fotky z dediniek na severe od Londýna. Anglický vidiek je krása, romantika, história siahajúca tisícročie dozadu...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Hitchen, centrum
Hitchen, centrum (zdroj: SU)

Vyberám svoje obľúbené fotky, ktoré hovoria viac ako slová. Anglický vidiek je plný zelene, pestrofarebných kvetinových záhonov a nadovšetko krásnych a sviežich trávnikov. Keď vidím tie úžasné zelené plochy, dokážem prepáčiť tým spŕškam dažďa, lebo práve vlhkosť vytvára neopakovateľnú harmóniu farieb.

Posledné týždne som trávila vo Biggleswade a Hitchine. Obe mestá sú na severe od Londýna, len 40 minút cesty vlakom od hlavného mesta, čiže množstvo ľudí odtiaľto odchádza denne za prácou. Obe mestá ležia v blízkosti diaľnice M1, takže aj jazda autom je možnosťou. Prepravný čas môže byť hocičo medzi hodinou a dva a pol hodinami. Pohodlnejšie je ísť vlakom a nechať auto na odstavnom parkovisku, ktoré sú tu súčasťou každej železničnej stanice. Samozrejme sa platí denné parkovné okolo 4-5 libier. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V dedinách život prebieha ďaleko pomalšie. Dôchodci a matky s deťmi posedávajú po kaviarničkách, či sa potulujú po parkoch a ihriskách s preliezkami. Vôbec nikomu nedôjde, že sme tak blízko od ruchu veľkomesta. V blízkosti Hitchinu je aj niekoľko národných parkov, záhrad a Park Wrest. 

Biggleswage

Biggleswade
Biggleswade (zdroj: SU)
Biggleswade 2
Biggleswade 2 (zdroj: SU)
Obrázok blogu
(zdroj: SU)

Hitchin

Kostol v Hitchine
Kostol v Hitchine (zdroj: SU)
Obrázok blogu
(zdroj: SU)
Obrázok blogu
(zdroj: SU)
Obrázok blogu
(zdroj: SU)
Obrázok blogu
(zdroj: SU)

Keďže bol Londýn tak blízko tak som si zašla posedieť aj do Kensingtonského parku.

Kensington Garden
Kensington Garden (zdroj: SU)
Kensington Garden
Kensington Garden (zdroj: SU)
Zakutia Londyna
Zakutia Londyna (zdroj: SU)
Stanka tara Uhrinová

Stanka tara Uhrinová

Bloger 
  • Počet článkov:  92
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Život ma priviedol k tomu, že spoznávam ludi, a cez nich aj seba. Cestujem, píšem, zaujímam sa o ezoteriku, prírodu, šamanov a sily, ktoré hýbu našim životom. Zaujímam sa tiež o masáže, terapie a prírodné liečivá a vitamíny, ktoré pomáhajú ľudom udržiavať si rovnováhu organizmu. Priviedlo ma to k ríši rastlín tentoraz pod vedením šamanov v peruánskej Pucallpe. Rastliny majú pre nás neuveriteľne liečivé a detoxikačné účinky a postupne sa stali súčasťou môjho života. Mojim hlavným záujmom je dosiahnutie zdravie a pohody, radosti a pocitu prirodzeného šťastia a naozaj verím, ze rastliny nám v tomto úsilí pomáhajú. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu