reklama

NTC v Bratislave a Košiciach

NTC, čiže takzvané Národné tenisové centrum začína svoju expanziu  aj do Košíc. Bude to pre Košice prínosom?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Takzvané Národné tenisové centrum Bratislava, v skutočnosti súkromná akciová spoločnosť postavené z verejných zdrojov dotáciou štátu bolo postavené podvodným konaním - v každej zmluve o poskytnutí dotácie je jednou z podmienok i podmienka, že stavba musí byť postavená podľa právoplatného stavebného povolenia. V Bratislave bola stavba NTC zrealizované v rozpore so stavebným povolením. A stavebný úrad mestskej časti Bratislava - Nové Mesto to odobril svojou kolaudáciou. Krajský súd tento postup stavebného úradu neskôr zrušil, ale stavba už stojí, de facto ako čierna stavba, ale starosta je pravdepodobne tenisový fanúšik lebo v tomto smere mestská časť vôbec nekoná už dlhé roky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Bratislave to neplatilo a dodnes neplatí. Záhadným spôsobom to Mestskú časť Bratislava-Nové Mesto ani veľmi nezaujíma. Predpokladám to z toho, že stavebný úrad mestskej časti je neuveriteľne blahosklonný k tejto stavbe a k jej vlastníkovi.

A stavba tohto zariadenia by mala slúžiť športovým činnostiam. Tak sa deklarovalo v dokladoch a zmluvách ohľadom poskytnutia štátnej dotácie, ale skutočnosť je samozrejme úplne iná. Slúži v prvom rade ako zárobková činnosť na usporadúvanie koncertov, predvolebných mítingov, SMERáckych propagandistických osláv MDŽ, a všetkému možnému, čo so športom nemá vôbec nič spoločné. Ak teda nepovažujeme za športový výkon poskakovanie počas koncertu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Koncert je komerčnou záležitosťou a z dôvodu úspor nákladov sa po koncerte, čo znamená po 22,00 hodine, kedy by okolité obytné domy si mali konečne užiť trochu kľudu začína pre obyvateľov okolia skutočné peklo. Robotníci v noci demontujú všetky tribúny, zvukové, svetelné aparatúry a nakladajú to do pristavených kamiónov. Hluk z činnosti robotníkov, rôznej manipulačnej techniky, štartovanie a presuny kamiónov samozrejme neprekáža starostovi mestskej časti, jeho pracovníkom, polícii, no proste okrem obyvateľov nikomu. Stačí, že si dáte do názvu "národný" a môžete všetko. Však všetko pre národ.

Skupine okolo tenisu sa darí plávať v mútnych vodách štátnych dotácií aj naďalej úspešne. V Košiciach plánujú postaviť ďalšie "národné" tenisové centrum. V Košiciach čiastočne prekukli skutočný záujem tých akože športovcov. Predpokladaný rozpočet sa už znásobil, ideálna lokalita je samozrejme opäť pri obytných domoch, parkovacie možnosti opät poddimenzované, čiže všetky negatíva podobnej stavby sa v Košiciach idú zopakovať ako cez kopirák.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Poddimenzované parkovacie možnosti sú počas koncertov v Bratislave úplne negované.. Pravidelný oznam na webovej stránke prevádzkovateľa, čiže NTC, vám oznámi, že z kapacitných dôvodov je parkovisko pre verejnosť uzatvorené. Čiže návštevníci úplne zahltia široké okolie svojimi autami. A mestská časť si spokojne užíva voľné permanentky do priestorov NTC.

A čo sa deje v Košiciach? Podľa medializovaných informácií športovci z Národného tenisového centra napriek nevôli mesta Košice už začínajú stavať. Bezprávie navedené v tejto krajine boľševickou úderkou zo SMERu nastavením príslušnej legislatívy tomu priamo napomáha. Že by sa história zopakovala tentoraz v Košiciach? 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neviem do akej miery je odhodlanosť mesta Košice a jej poslancov skutočná a majú úprimný záujem ochrániť svojich obyvateľov pred množstvom negatív z budúcej prevádzkych tenisového centra umiestneného v blízkosti obytných častí mesta. 

Nepoznám detaily rozbehnutej výstavby tohto ďalšieho národného centra, ale berúc do úvahy praktické skúsenosti z činnosti tejto skupiny, ktorá svojim bezohľadným spôsobom sprznila celé okolie bratislavského NTC by som odporúčal poslancom, mestu Košice a obyvateľom, aby sa o svoje záujmy pobili. A nech pri svojej činnosti berú do úvahy skutočnosť, že tejto skupine žiadne zákony, predpisy, zmluvy nehovoria vôbec nič lebo ich porušovanie je ich bežnou pracovnou metódou.

Ján Pyštek

Ján Pyštek

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

som sales manager v medzinárodnej spoločnosti, vo voľnom čase sa venujem rekreačne jazdectvu - parkúr Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu