Talianske mestá zmenia svoju tvár, romantike na kočoch čoskoro odzvoní

2019-07-17 08:00:00 |   |    | 

Konské povozy v uliciach talianskych miest budú čoskoro minulosťou. Podľa novely zákona o pravidlách cestnej premávky prijatej dopravnou komisiou Poslaneckej snemovne budú totiž môcť premávať iba v parkoch alebo prírodných rezerváciách, a to iba na podujatiach s náboženským, kultúrnym alebo historickým charakterom, informovala o tom gentúra APA.



"Už nijaké povozy v cestnej premávke. Po desaťročiach sme vyhrali boj proti zneužívaniu koní v mene zastaraných tradícií, ktoré opovrhujú právami zvierat," povedala bývalá ministerka cestovného ruchu a aktivista za práva zvierat Michela Vittoria Brambillová.

Toto opatrenie postihne najmä metropolu Rím, kde turistov ulicami v centre mesta stále prepravuje viac ako 40 kočov ťahaných koňmi. Za zákaz konských povozov sa od svojho nástupu do funkcie v roku 2016 zasadzovala i primátorka Virginia Raggiová.

Kočiši odmietajú obvinenie, že kone trpia mestskou dopravou a teplom. Ich zväz v Ríme argumentuje, že v letných mesiacoch od 13.00 do 17.00 h nemôžu v Ríme premávať povozy zvané botticelle a o zvieratá je dobre postarané.

 

Zdieľať článok na Facebooku

Ilustračné
Foto: Getty Images
Zdroj: TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa