Top Fashion Bar
Kúpiť predplatné Search
Kúpiť predplatné

Starostlivosť o pleť a telo / 12. júl 2019

Aký vplyv má životný štýl na zdravie a krásu pleti?

Životný štýl má obrovský vplyv na naše celkové zdravie. Odráža sa samozrejme aj na stave pleti ajej vzhľade.

Aký vplyv má životný štýl na zdravie a krásu pleti?

Životný štýl má obrovský vplyv na naše celkové zdravie. Odráža sa samozrejme aj na stave pleti a jej vzhľade. Ktoré zlozvyky, jedlé, aktivity ju však zaťažujú najviac a ktoré jej dajú poriadne zabrať?

Fajčenie

Fajčiari to majú ťažké. Sú omnoho náchylnejší na predčasné starnutie pokožky ako nefajčiari. Ich pleť starne 5x rýchlejšie. Obsahuje zložky, ktoré ničia kolagén, prvky narúšajúce ochrannú bariéru pokožky a viac ako 4000 chemikálií. Fajčenie pleť vysúša a zbavuje ju potrebných látok, ktoré ju udržiavajú pevnú a jemnú.

Ako to zvrátiť?

Ak sa nedokážete svojho návyku vzdať, doprajte pleti extra starostlivosť v podobe antioxidantov. Investujte do kvalitného séra s vitamínom C a pravidelne používajte peeling. Pleť sa lepšie prekrví, stimulujete takto produkciu dôležitých látok a pokožka sa aj rozjasní.

 

Neodličovanie sa pre spaním

Prečo sa ľudia pred spaním neodličujú? Najčastejšie uvádzaným dôvodom je únava. Vaša pleť si však každú takúto noc pamätá a v prípade. Rozdiel vo vzhľade pleti si všimnete po jedinej noci, kedy ste sa neodlíčili. Je mdlá, unavená a samozrejme ste takto nepomohli ani pórom, ktoré boli celú noc zanesené.

Ako to zvrátiť?

Rozdiel v náprave závisí na tom, či sa vám to stáva často alebo len veľmi sporadicky. Ak je to jednorázová záležitosť, aplikujte nasledujúce ráno na pleť detoxikačnú masku, ideálne s obsahom ílu alebo uhlia. Pleť okamžite vyčistí, rozjasní a zjemní. V prípade, že odličovanie zanedbávate častejšie, vašou prioritou by malo byť plánovanie. Zaobstarajte si tiež odličovacie obrúsky, vďaka ktorým sa môžete rýchlo odlíčiť aj v polospánku v posteli.

 

Pitie alkoholu

Každý si rád z čase na čas dopraje dobrý drink, kvalitné víno ku večeri či pivo na hudobnom festivale. V tomto nie je problém, ten nastáva až vtedy, ak je toho alkoholu až príliš veľa. Na pleti sa to začne ukazovať napríklad aj po týždňovej rozlúčke so slobodou. Rovnako ako pri fajčení, pleť sa stáva unavenou, opúcha a začervenáva.

Ako to zvrátiť?

Kľúčom je moderácia. V prípade výnimočných udalostí ako sú žúrky či oslavy si však pomôžete ľadovou vodou, ktorá pleť okamžite odpuchne. Dobrú prácu spravia aj gélové, chladivé masky. Doprajte tiež pleti aj vitamín C či E, ktoré dokážu aspoň vizuálne okamžite napraviť škody.

 

Zlá strava

Odopierať si pizzu, cestoviny, čokoládu či iné dobroty sa nedá donekonečna. Aj tí z nás, ktorí sa snažia žiť zdravo si z času na čas doprajú obľúbený pôžitok. Nie je to hriech a patrí to k životu. Ak sa však nedokážete kontrolovať a preháňate to s fast foodom, sladkosťami či vyprážanými jedlami, ukáže sa to aj na pleti. S nesprávnou stravou prebiehajú v tele zápalové procesy, ktoré spôsobujú akné, opúchanie pleti.

Ako to zvrátiť?

Dlhodobo nesprávny životný štýl a strava si vyžadujú dlhodobejší detox. Prijímajte potraviny bohaté na antioxidanty, vlákninu, minerály a vitamíny. Rýchly účinok sa dostaví aj po topickom používaní vitamínu alebo iných antioxidantov.

1575

Súvisiace články